Brødbakst

Brødbakst

brødbakst
Rug rundstykker

Rug rundstykker

Hei. Side jeg er veldig glad i gjærbakst med rugmel,lagde jeg derfor disse rugrundstykkene for ikke så lenge siden
Grovbrød i leirgryte

Grovbrød i leirgryte

1 stort og flott grovbrød. Brødet blir knallgodt med sprø skorpe og flott farge, litt mørkt. Bærre lækkert
BRØD I LEIRGRYTE

BRØD I LEIRGRYTE

Om ikke alle har en leirgryte stående,så har har ihvertfall alle foreldre eller besteforeldreen gryte stående øverst på hylla å støve ned
LEIRGRYTEBRØD MED POTETMEL

LEIRGRYTEBRØD MED POTETMEL

Dette brødet trenger du ikke å elte, da deigen skal være ganske løs. 1 brød i leirgryte. Stekeovn 240 grader i 30 + 10 minutter
Leirgrytefocaccia

Leirgrytefocaccia

Knasende sprø skorpe på luftig focaccia, bedre kan det ikke bli. -). 1 stor focaccia. Stekeovn 60 minutter fra kald ovn 175 grader + 10 minutter 190 grader
Hjemmelagde kokosboller

Hjemmelagde kokosboller

Nå har jeg endelig fått laget kokosbollene som jeg bakte sammen med Ida fra Hele Norge Baker på bakedagen hos Miele
Hjemmelaget Kokosboller

Hjemmelaget Kokosboller

Kokosboller er utrolig godt. Dette er en enkel og fin oppskrift alle får til. Trenger ikke å kjøpe, når du kan lage minst like gode selv
Det såkalte No-Knead Bread

Det såkalte No-Knead Bread

Jeg elsker brødbaking, og etter å ha lest i et par andre blogger om dette brødet tenkte jeg at jeg måtte teste det ut
Surdeigspleie!

Surdeigspleie!

Når man baker surdeigsbakst er det alfa omega at man har en god surdeigsstarter. Derfor får du her en oversikt over hvordan man steller en starter slik at den er så potent og aktiv som mulig
Hvetebrød

Hvetebrød

Jeg lagde dette med svensk mel. Hvetemel Special fra Kungsørnen synes jeg er et veldig bra mel til brødbaking
Oooo store bakedag!

Oooo store bakedag!

Eg er i "bakingmode" om dagen. Det er påske å me skal på påskefjellet på onsdag. Da synes eg det er litt koselig å ha med noko godt til jentene
Snikkerskake...

Snikkerskake...

Pannekaker med cottage cheese. Loong time no see.   Grunnet noe problemer med opplasting av bilder og eksamenslesing er det dessverre en stund siden forrige innlegg
Havrebrød med solsikkekjerner

Havrebrød med solsikkekjerner

Det er viktig med et mettende og godt brød til frokosten eller nistepakken, et sunt og næringsrikt brød med grovt mel som holder deg mett utover en lang arbeidsdag eller gjennom skoledagen
No-knead ciabatta rundstykker

No-knead ciabatta rundstykker

Jeg har ikke tenkt å ta æren for noenting her. denne oppskriften har jeg fra Ina som skriver bloggen [kjøkkentjeneste]
Ligg langflate for flatbrødet

Ligg langflate for flatbrødet

Dersom du treng litt inspirasjon, tar denne filmsnutten frå gode, gamle skulefjernsynet til NRK frå Jølster i Sunnfjord deg tilbake til flatbrødbakst på gamlemåten, med ei historisk innføring av mathistorikar Astri Riddervold
Mykt loff brød

Mykt loff brød

Jeg eg veldig glad i gjærbakst generelt og kanskje spesielt brødbakst. Prøvde jeg meg på noe brødbakst av noe slag ble det veldig klissete konsistens, skorpen ble enten brent eller alt for myk
"skappel" brødet

"skappel" brødet

I går koste jeg meg hjemme hele dagen, med rengjøring, skifting av sengetøy, strikking og brødbaking
Ny runde med knekkebrødbaking

Ny runde med knekkebrødbaking

Jeg har fått helt dilla på hjemmelagde knekkebrød. De er så mye mer mettende enn kjøpeknekkebrød, og smaker deilig
Skattejakt å brødbakings dagen!!

Skattejakt å brødbakings dagen!!

Brødbaking er eit fortløpande forskningsprosjekt her i huset. Når det er to små som skal ete glutenfritt, å dei ikkje liker kjøpebrødet, blir det ein del baking
Brødbaking 5

Brødbaking 5

Det har blitt laget et par brød siden sist, det forrige ble veldig kompakt (til høyre på bildet). Jeg tror jeg hadde for mye vann i, fordi jeg tok i ekstra da jeg syntes at deigen ble for tørr
Brødbaking 4

Brødbaking 4

Jepp, ikke brødbakefiasko som overskrift denne gangen, fordi brødet var fullt spisbart. Denne gangen putta jeg brødet i en form som var så stor at det fikk utvide seg fritt, og det gav positivt resultat på strukturen