Mine Favoritter

Mine Favoritter

Ramsløk

Ramsløk (Allium ursinum). Jeg har personlig ikke brukt denne planten, men jeg har smakt den. Fikk kjøpt et glass purè under Bondens marked for noen år siden
Raclette

Raclette

Vi prøver å unngå taco-kjøret på fredags kveld (ifølge facebook er taco den mest spiste fredagskveldsmaten, ihvertfall blant mine venner), ikke det at vi ikke spiser taco, tortillas og lignende, men det kan da ikke være nødvendig hver fredag
Hjemmelaget ramsløkpuré

Hjemmelaget ramsløkpuré

Langt inne i skogen ved fjorden fant jeg disse herlig grønne bladene Allium Arsinum som er det lantinske navnet for amsløkDen er sent ute, men det er ikke rart, vi har jo ikke akkurat hatt vår og varme før nå
Kreative elever på gründercamp

Kreative elever på gründercamp

Kortreist Gjestebud. Hver høst arrangerer Tingvoll barne- og undomsskole Kortreist Gjestebud. Fra skolestart fram til høstferien lager 1-10

Ramsløk

Ikke langt fra der jeg bor er skogen full av ramsløk hvert år. Hvitløksduften ligger som en sky over hele området i månedsvis
Uramaki – sushi på sitt beste

Uramaki – sushi på sitt beste

For en tid tilbake siden deltok jeg på et sushi kurs hos Sabi Suhsi hvor vi blant annet lærte å lage uramaki

Ringblomstsalve

Ringblomster er solen og kjærlighetens urt. Her er oppskriften på den salven vi lager på skolen

RAMSLØKOPPSKRIFTER

RAMSLØKPESTO. 40 store Ramsløkblader1 dl god olje ( raps, oliven eller solsikkeolje)1 ts havsaltKjøres til purè i en foodprossessor, og helles på reine, små glass
Klin kokos

Klin kokos

Åh, ja, jeg vet - for en utrooolig oppfinnsom, original og passende tittel. Er det noen som aner bitterheten i stemmen min, for altså