Mine Favoritter

Mine Favoritter

  • 13 Oppskrifter
Mine Favoritter
Speking av Villaks

Speking av Villaks

Nå som Rakefisklaget nærmer seg (lørdag) så har Lyche-familien som tradisjon og også servere speket laks for de som kanskje ikke er like glad i rakefisk
Kjøttdeig/karbonadedeig

Kjøttdeig/karbonadedeig

Kjøttdeig og karbonadedeig lages raskt hjemme om man har kjøkkenmaskin med kvern. Vi brukte høyrygg fra storfe, og da ender vi med ett fettinnhold på ca 10 %
Doblet hummerfangstene!

Doblet hummerfangstene!

I bevaringsområdene som er etablert langs Skagerrakkysten har fangstene av hummer doblet seg nesten hvert år siden tiltaket ble satt i verk, skiver Telemarksavisa
Bacalao

Bacalao

 Bacalao lager du gjerne dagen før, . og bare varmer den opp før du skal spise den. Du bestemmer selv hvor sterk den skal være
Grillnakke

Grillnakke

Grillnakke. av Lauget den 15. juni 2013 i Kjøtt. Heisann. Velkommen til hjemmekokklauget. no - Hvis du alltid vil holde deg oppdatert anbefaler vi deg
Speking av hjortelår, fenalår og skinke

Speking av hjortelår, fenalår og skinke

Kunnskapen om speking av store kjøttdelar sit i ryggmargen til Magnhild Dyrdal. I prinsippet er det akkurat same prosessen som forvandlar eit hjortelår, eit lammelår eller ei skinke til prima spekemat

Hjortefilét sous vide

Etter at jeg fikk sousvide-maskinen min har jeg brukt den ganske mye. Det er morsomt å prøve ut nye metoder, og «eksperimentere» litt
Sous Vide kurs med Petter Beyer

Sous Vide kurs med Petter Beyer

De to siste dagene har jeg og mitt kokketeam hatt gleden av å lage mat sammen med Petter Beyer. Utrolig spennende å sette seg mer inn i matlaging på nøyaktige temperaturer og sous vide koking
"Sous vide", step-by-step

"Sous vide", step-by-step

Krydre kjøttet etter smak. Alltid perfekt kjøtt. Har du hørt om "Sous vide". Det er en teknikk som går ut på å tilberede matvarer i vakum for så å legges i vann som har en bestemt temperatur
Roastbeef av Elg  ( Sous Vide)

Roastbeef av Elg ( Sous Vide)

Har laget noen kg roastbiff til til brødskiva opp igjennom tiden, med noe ugjevnt resultat. Men NÅÅ derimot                 
Torskeloins sous vide

Torskeloins sous vide

Det var på tide å gi vakuummaskinen som jeg fikk til jul verdig start i sous vide verden etter å ha vakumert pålegg nå i starten
Saltlake og frysing

Saltlake og frysing

Diverse stykningsdeler av villsau i 5% saltlake. Jeg har tidligere skrevet om frysing av forskjellige produkter og viktigheten med system og merking i fryseboksen eller skapet