Nå som Rakefisklaget nærmer seg (lørdag) så har Lyche-familien som tradisjon og også servere speket laks for de som kanskje ikke er like glad i rakefisk
Kjøttdeig og karbonadedeig lages raskt hjemme om man har kjøkkenmaskin med kvern. Vi brukte høyrygg fra storfe, og da ender vi med ett fettinnhold på ca 10 %
I bevaringsområdene som er etablert langs Skagerrakkysten har fangstene av hummer doblet seg nesten hvert år siden tiltaket ble satt i verk, skiver Telemarksavisa
Kunnskapen om speking av store kjøttdelar sit i ryggmargen til Magnhild Dyrdal. I prinsippet er det akkurat same prosessen som forvandlar eit hjortelår, eit lammelår eller ei skinke til prima spekemat
De to siste dagene har jeg og mitt kokketeam hatt gleden av å lage mat sammen med Petter Beyer. Utrolig spennende å sette seg mer inn i matlaging på nøyaktige temperaturer og sous vide koking
Krydre kjøttet etter smak. Alltid perfekt kjøtt. Har du hørt om "Sous vide". Det er en teknikk som går ut på å tilberede matvarer i vakum for så å legges i vann som har en bestemt temperatur
Diverse stykningsdeler av villsau i 5% saltlake. Jeg har tidligere skrevet om frysing av forskjellige produkter og viktigheten med system og merking i fryseboksen eller skapet