Horn fylt med Ost og Skinke. Dette er en av favorittbakevarene her i huset. I går bakte jeg hele kvelden, og vi hadde rykende ferske horn til frokosten i dag
Jeg var ikke så glad i å bake gjærbakst da jeg var yngre, så scones passet meg ypperlig når jeg ville ha fersk brødmat, men ikke orket elting, heving og atter heving
2 timer 30 minutterFrokost-ølbrød bakt med Newcaste Brown AleIngredienser300 gr Hvetemel 450 gr Fullkorn Hvetemel 150 gr Spelt 20 gr Salt 25 gr Gjær, fersk, blå type smuldres1 ts Bakepulver 1 ss Idun Ferskere baskt Kan sløyfes, men anbefales da baksten holder seg mye lengre5 dl Newcastle Brown Ale Eller annet øl, helst en Ale, det bør være litt søtt2 dl Lettmelk 0,5 dl Olivenolje Extra Virgin1 ss Maltekstrakt 50 gr Gresskarkjerner 50 gr Solsikkefrø 60 gr Sesamfrø 100 gr Havregryn, lettkokte InstruksjonerHa melk, øl, olivenolje og maltekstrakt i en bolle og varm detteHa gresskarkjerner, solsikkefrø, sesamfrø og havregryn oppi den varme væsken og la dette trekke i minst 15 minutterHa resten av ingrediensene i mikserbollenDet som har trukket i væske tilsettes i mikserbollen og eltes i 15 minutterLa heve til dobbelt størrelse (ca 30 minutter)Del deigen i ca 15 stykker på 125-150 gram
Etter at jeg fikk fryser har jeg bakt masse og nå er fryseren full av blant annet frokostbriketter. Man må lage to deiger og det er tre omganger med heving, så her må man ha god tid