Mine Favoritter

Mine Favoritter

  • 28 Oppskrifter
Mine Favoritter
Tekaker

Tekaker

Dette er en slags rundstykker, og oppskriften har jeg fått av min tante i Sverige. Ungene elsker Tekaker, spesielt med hjemmelaget jordbærsylte
Pavlova

Pavlova

Sjokolade marengs med krem og bær. Dette er den enkleste desserten, med sikker suksess. Jeg ville overraske familien med en god start på helgen, og gjett om de ble glade da denne kom på bordet
Skravling og fletteloff

Skravling og fletteloff

Hadde hyggelig lunsjbesøk i dag av ei barndomsvenninne. Vi prater om alt og ingenting og har det alltid like koselig
Pavlovakake oppskrift

Pavlovakake oppskrift

(BILDENE ER FRA DEN GAMLE BLOGGEN, OPPDATERES ETTERHVERT MED NY LOGO). Denne kaken fikk jeg smake i en 1 årsdag
Verdens beste hamburgerbrød

Verdens beste hamburgerbrød

Verdens beste hamburgerbrød. av Hjemmekokklauget den 29. oktober 2012 i Bakst, Gjærdeig. Heisann. Velkommen til hjemmekokklauget
Klippekrans

Klippekrans

Eit skuleår går fort, og no har vi allereie kome til klippekrans. Eg synest det er greitt at elevane får bake gjærdeig fleire gongar slik at dei vert trygge på det
Boller / skolebrød / kanelboller

Boller / skolebrød / kanelboller

Det er felles deig for de tre bakverkene og deigen gir ca 24 boller eller kanelboller / eller ca 18 skolebrød
Pitabrød

Pitabrød

De er enkle å lage, er ferdig på 1/2 time og smaker adskillig bedre enn de smakløse sakene du får kjøpt
Grytebrød og spiralbrød

Grytebrød og spiralbrød

Egentlig passer denne deigen til et stort grytebrød stekt i en gryte på 3-4 l,  men jeg brukte en mindre gryte på 1 1/2 l og laget også et spiralbrød
Spiralloff

Spiralloff

70-80-tallsloffen. Ja, ja, jeg baker den likevel, jeg, fordi det er så gøy. -)220 grader som senkes til 200 grader
Regnbuebrød

Regnbuebrød

Fargerikt brød. -) Her er det bare å brette opp armene og sette i gang. Resultatet blir knallfint. 2 brød/loff (1 vanlig og en flettet)Stekeovn 190 grader i 30 minutterDeigen lages i 3 arbeidsboller, en til parmesandeig, en til tomatdeig og en til spinatdeig
Pestofylt loffkrans

Pestofylt loffkrans

1 loff225 grader 25-30 minutterca. 900 g hvetemel1/2 pk tørrgjær2 ts salt4 ss olivenolje---Pesto av den sorten du måtte ha
Olivenbrød fra Marokko (lofftype)

Olivenbrød fra Marokko (lofftype)

Luftig og supergodt olivenbrød. 1 stk. 220 grader i 20-22 minutter på nederste hylle i stekeovnen. 5 dl hvetemel1/2 ts salt1/2 pk gjær1 ts sukker4 dl lunkent vann2 ss olivenoljemer hvetemel til passe løs/fast ---1 dl grønne oliven, finhakkesolivenolje---1
Fletteloff

Fletteloff

I dag satte jeg gjærdeig mens Tiril tok dagluren sin. Var faktisk bare siste heving og steking igjen når hun våknet igjen
Italiensk langpannebrød

Italiensk langpannebrød

Italiensk lanpannebrød, eller foccacia som det også kalles, er perfekt tilbehør til tapas, supper, lasagne og mye mer
Pitabrød-calzone

Pitabrød-calzone

Populære innlegg. Pitabrød med fyll #2. 1 stk pitabrød, 30 g agurk, 40 g issalat, 50 g mais, 100 g biffstrimler og 1 ss Idun's hvitløksdressing
Schakenda boller !

Schakenda boller !

MMmmmMMM. I helga testet vi Schakenda sine legendariske boller. Kjenner du ikke til Morten Schakenda. Han var en av Norges beste kokker som pakket kokkeknicene og ble baker i Lom
Mykt loff brød

Mykt loff brød

Med litt varierende resultater siden da og en del lesing på brødoppskrifter har jeg funnet noen små tips som gjør at jeg får brødene mine som jeg vil ha dem
Oooo store bakedag!

Oooo store bakedag!

Eg er i "bakingmode" om dagen. Det er påske å me skal på påskefjellet på onsdag. Da synes eg det er litt koselig å ha med noko godt til jentene
Supre nisteboller

Supre nisteboller

Saftige og gode osteboller kan ikke erstatte det daglige brød. Men disse bollene er ypperlige som tilbehør til supper, som gjestemat, ekstra god kvelds eller som niste når vanlige brødskiver føles litt kjipt
Prinsessekake - Gjærdeig

Prinsessekake - Gjærdeig

Prinsessekake. Oppskriften er nok til to kaker, men jeg bruker ofte å lage boller eller kanelboller av ene halvdel