Dette er noe du kanskje har smakt, muligens lagt merke til, og mest sannsynlig aldri lagd. På en måte fungerer denne krydderblandingen som en smaksforsterker slik at du blant annet vil trenge mindre salt i maten du lager med den
I stedet for kikerter har vi brukt hvitebønner og krydret den med mynte i stedet for kummin. Som det meste er det best om du lager denne fra bunn med tørkede bønner du bløtlegger og koker
Fräscha desserter fixar du lätt med hjälp av citrusfrukter, clementin, apelsin, citron och lime. Eller kanske det helt enkelt räcker med en citronkaka till kaffet
Maten kan og bli kalt opp etter formen. Anrett maten pent på tallerkener. Se her og her. Bland alt til sausen i en bolle, rør godt og smak den til med en gang
Det sammensatte marocanske kjøkkenet er rikt på smak og er en blanding av forskjellige matradisjoner fra en mengde ulike land blant annet afrikansk, arabisk, portugisisk, fransk, spanske og det jødiske kjøkken
Jeg spurte jentene om de kunne uttale navnet på bollene og for meg hørtes det ut som de kalte smultbollene "jamat" og jeg forsøkte å få dem til å uttale det flere ganger siden det tydeligvis skrives Luqaimat, men for mine ører så ble det "jamat" hver gang
Det finnes mange oppskrifter fra ulike arabiske land. Olivenolje, hvitløk, nøtter, persille, yoghurt, sitron, tahini, granateplefrø ogtomat er alle på næringstoppen i supermatlisten
Her er vår vri på den klassiske arabiske brødsalaten Fattoush. Denne salaten funker som et måltid i seg selv, men er også utmerket som sidesalat til et stykke marinert kylling eller noe grillmat