Litt mer om krydder
eksotisk mat
eksotisk mat
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Basilikum
  • Cayennepepper
  • Chili
  • Curry
  • Dill
  • Einerbær
  • Estragon
  • Fennikel
  • Gressløk
  • Gurkemeie
  • Hvitløk
  • Ingefær
  • Kajennepepper
  • Kanel
  • Karri
  • Koriander
  • Kummin
  • Merian
  • Muskat
  • ½ kg muskat måtte man betale syv fete okser. Latinsk betegnelse: Myristica fragrans.Hakket muskat anvendes til grønnsakssuppe, søt salatdressing, spinat, blomkål, brokkoli, potetmos, stekt sild og fruktsupper
  • Muskatnøtt
  • Mynte
  • Nellik
  • Oregano
  • Paprika
  • Persille
  • Pizzakrydder
  • Ramsløk
  • Safran
  • 000 blomster for å utvinne
  • 1 kilo safran
  • Salpeter
  • 1 msk salpeter,
  • 1 dl socker,
  • 2 dl salt,
  • 2 l vatten,
  • 1 tsk salpeter,
  • 2 msk socler,
  • 1 dl salt
  • Salt
  • Salvie
  • Selleri
  • Spisskum
  • Spisskummen
  • Timian
  • Vanilje
  • 1 egg eller to eggeplommer, 4 dl melk, 2 ts potetmel, 2 ss sukker og 1/2 vaniljestang Del vaniljestangen på langs og skrap den ut. Legg alle ingrediensene i en kasserolle og la det småkoke under omrøring til sausen tykner. Ta opp vaniljestangen og visp sausen kald. Smaker fortreffelig!

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.