Det er mange som dropper ris, fordi de vil leve på lavkarbo-kosthold. Det letteste er selvsagt å bruke kyllingfileter du slipper å skjære opp, men siden Stange leverer enten hel kylling, eller kyllinglår, så var valget enkelt for meg
Det er fint å brukt rester av ris i retten, men har du ikke det, er det fort gjort å koke ny ris. Stek på medium varme, under omrøring, til væsken er fordampet, og til ananasen begynner å bli brun i kantene, ca
Dette er en vanvittig smakfull basmatiris med indiske krydder. Den sterke gule fargen fra gurkemeie stråler opp enhver tallerken, mens krydderne kanel, nellikspirer, ingefær og kardemomme gir risen en varm og nydelig smak
Det er mange som er redd for å spise ris som er opp igjen varmet, og det er selvsakt en reel fare for å bli syk av alle rester om man ikke behandler dem med fornuft
Bruningen i matolje er avgjørende for få en nøtteaktig smak på risen. Spansk ris blir laget ved at ris brunes først med løk og hvitløk i matolje, før den kokes i hønsekraft og tomat
For meg er stekt ris litt latmannsmiddag. Kokt ris. Ofte lager jeg for mye ris og stort sett alltid blir det restemat-middag, altså stekt ris, dagen derpå
Rør eggene raskt inn i maten, her må det jobbes litt fortfor å få eggene inn i risblandingen. Litt god tid i innvandrerbutikken "Jalla" i Mjøndalen resulterte i masse grønt, så da er det bare å lete frem den rette oppskriften for omsetting av innkjøpet
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.