Start med hvitløkspulver, sitronsaft, sennep og eggeplommer. Poenget med dette er at hodet på stavmikseren blir dekket av denne blandingen før man har i oljen
smak til med salt, pepper og litt sukker. Start med å skylle potetene godt. Ta en bolle og tilsett eggeplommen, Dijon og eplecider eddik og pisk sammen tilsett nøytral olje i en tynn stråle mens du pisker
I samarbeid med fantastisk flinke Fotograf Nadia Frantsen, har jeg laget noen oppskrifter som garantert får deg (og gjestene dine) til å glemme at ris eller pasta “mangler” til middagen
Bruk oljen og hel den over med en syltynn stråle, mens du rører rundt. Finhakk hvitløk og chilli. blir den for tykk, tynn den ut eventuelt med litt vann
Et tips til "stuffing" har jeg også tatt med. Kalkun på nyttårsaften er en tradisjon her i huset og hvordan du mekker en velsmakende fugl finner du her
Avkjøles i kaldt vann og presses med hvitløkspresse eller en gaffel. Aioli er majones med hvitløk. Den blir mye brukt i middelhavsområdet og kalles også for Provence-smør
Mens du pisker dette starter du å helle oljen i en tynn stråle, dette vil nå starte og tyknes inn i en majones stopp med olje når du mener du har en fin tykkelse
Bland de øvrige ingredienser med en gaffel og smak til med salt og pepper. Den gangen jeg befant meg mye i Tyrkia, lærte jeg endel om deres mat tradisjoner og fikk endel oppskrifter som jeg syntes var veldig god
Avkjøles i kaldt vann og presses med hvitløkspresse eller en gaffel. Aioli er majones med hvitløk. Den blir mye brukt i middelhavsområdet og kalles også for Provence-smør
Håper det står bra til med dere, tålmodige og gode lesere. - Kok pastaen med litt salt i vannet. Selvom jeg poster få innlegg for tiden er dere fortsatt innom daglig og det setter jeg stor pris på
Grønn salat er deilig, og ikke minst fordi vi spiser med øynene også. Kjapt å lage med stavmikser. Det er jo så raskt og moro å lage noen sunne, fargesterke alternativer, som smaker så godt at jeg legger dem under kategorien kosemat
Det samme gjelder for aïoli, skjønt du må påregne noe ekstra utstyr (morter, eventuelt hvitløkspresse eller kniv og fjøl) og noen ekstra minutter i forbindelse med knusing av hvitløksfeddene
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.