norsk flora

norsk flora

  • 14 Oppskrifter
Oppskrifter fra norsk natur
Mandelmelk og mel

Mandelmelk og mel

mandelmelk og mandelmel. Mandelmelk. 2,5 dl mandler. 10 - 12 dl vann. 1 klype salt. Kvelden før jeg skal lage mandel-melken legger jeg mandlene i bløt, og lar det stå i kjøleskapet over natten
Naturlig og næringsrik blåbæris!

Naturlig og næringsrik blåbæris!

Nå begynner sommeren å nærme seg, og da får jeg lyst på iskrem. Og lage sin egen, er veldig enkelt. Du trenger få ingredienser, og du kan variere den med all slags frukt og bær
Tyttebærsuppe

Tyttebærsuppe

Trollkrem er antakelig verdens enkleste dessert, men hvis du har litt bedre tid, kan du koke tyttebærsuppe
Tyttebærsyltetøy med plommer

Tyttebærsyltetøy med plommer

Du trenger. 1 kg tyttebær. 1 kg plommer. 1 kg sukker. 1 pose syltepulver. Du gjør. 1. Legg tyttebær, delte plommer (uten stein) og sukker lagvis i en bolle
Tyttebærchutney, en ny vri på syltetøyet!

Tyttebærchutney, en ny vri på syltetøyet!

Hei. ENDELIG er har jeg fått tid til å sette meg ned for å skrive litt igjen. Når jeg startet denne bloggen så såg jeg for meg at jeg kunne oppdatere dere leserne hver eneste dag om hvordan det er å være kokkelærling på Fru Haugans Hotel

Nypesuppe

I går ble det nypesuppe til dessert. Vi var sent ute i høst. Nattens frost hadde gjort sitt, men mange av nypene var fortsatt greie
NYPE-OPPSKRIFT TE/SYLTETØY:

NYPE-OPPSKRIFT TE/SYLTETØY:

Visste du at nype er blomsten på rosebusken. Nypebuskene vokser over hele landet,men mest i sør. -). En nype er egentlig ikke et BÆR,men det som kalles falsk frukt
Rognebær- og eplegelé

Rognebær- og eplegelé

Rognebærgelé blir best hvis den lages av frosne bær. Da forsvinner litt av den bitre smaken. Men først av alt - rens bærene fri for stilker og blad, hell dem utover et brett og la ligge til neste dag ute på verandaen
Rognebærgelé

Rognebærgelé

Det er ikkje kvart år det vert laga rognebærgelé på skulekjøkenet.  Det vert i alle fall ikkje stor nok avling til at alle kan få med eit glas heim
Løvetanngelé

Løvetanngelé

"If you can't beat it - eat it. "Du trengerca 350 løvetenner2 store appelsiner2 sitroner1,5 liter vann1 kg sukker4 ss gelatinpulver eller 12 platerPlukk fine, unge løvetannblomster og skjær av dem hamsen (den grønne "kurven" i overgangen til stilken)