mandelmelk og mandelmel. Mandelmelk. 2,5 dl mandler. 10 - 12 dl vann. 1 klype salt. Kvelden før jeg skal lage mandel-melken legger jeg mandlene i bløt, og lar det stå i kjøleskapet over natten
Nå begynner sommeren å nærme seg, og da får jeg lyst på iskrem. Og lage sin egen, er veldig enkelt. Du trenger få ingredienser, og du kan variere den med all slags frukt og bær
This is my life - Det handler om å ta vare på seg selv..
Har du ikke smakt bakte ferske rødbeter så har du gått glipp av noe. For en som alltid har trodd at rødbeter kun serveres som syltet, og smaker grusomt, så har jeg fått noen åpenbaringer med ferske
TYTTEBÆRGRØT ( TYTINGGRØT). OPPSKRIFT FRA ÅLEN. Tytinggrøt hører med om høsten. Her i fjellbygda Ålen var det vanelig å koke store mengder grøt på en gang
Du trenger. 1 kg tyttebær. 1 kg plommer. 1 kg sukker. 1 pose syltepulver. Du gjør. 1. Legg tyttebær, delte plommer (uten stein) og sukker lagvis i en bolle
Hei. ENDELIG er har jeg fått tid til å sette meg ned for å skrive litt igjen. Når jeg startet denne bloggen så såg jeg for meg at jeg kunne oppdatere dere leserne hver eneste dag om hvordan det er å være kokkelærling på Fru Haugans Hotel
Visste du at nype er blomsten på rosebusken. Nypebuskene vokser over hele landet,men mest i sør. -). En nype er egentlig ikke et BÆR,men det som kalles falsk frukt
Rognebærgelé blir best hvis den lages av frosne bær. Da forsvinner litt av den bitre smaken. Men først av alt - rens bærene fri for stilker og blad, hell dem utover et brett og la ligge til neste dag ute på verandaen
"If you can't beat it - eat it. "Du trengerca 350 løvetenner2 store appelsiner2 sitroner1,5 liter vann1 kg sukker4 ss gelatinpulver eller 12 platerPlukk fine, unge løvetannblomster og skjær av dem hamsen (den grønne "kurven" i overgangen til stilken)