For henne er det et håndverk som tar tid å lage - og mine var laget på et blunk og smakte like godt. Thermomix - selve ordet får kokker av alle nivåer, fra hobbynivå til proffer med stjerner i Michellin-guiden, til å sikle og folk flest til å se ut som spørsmålstegn
Jeg har ikke laget løksuppe mange ganger, og det er ganske enkelt fordi jeg er en utålmodig person. Steke løk er tidkrevende om du skal få den rette smaken og konsistensen, og det passer meg dårlig å stå ved gryta så lenge
En av de aller dyktigste jeg vet om innen fagområdet mat og helse, er Jens Veiersted. Etter å ha hørt han fortelle om mørheten man oppnår ved langtidssteking av kjøtt, funket min impulsive side omtrent sånn
Akkurat som den enkle omeletten, kan bondeomeletten gjerne lages med det du har av rester. Et par kokte poteter, litt løk, litt pølse eller bacon, gjerne toppet med ost
Gul ertersuppe er en sjelden gjest hos oss, men jammen er det godt med den gammeldagse husmannskosten av og til, man må bare huske på å legge i vann ertene kvelden før
Samboeren min elsker crispy duck. Og det er blitt hans spesialitet hjemme. Når vi er ute og reiser, er det spennende å prøve forskjellige varianter, og ingen er like
Men for all del, – saken smakte mineraler. Det hadde en lett konsistens, men var veldig smakssterkt uten at det var noen spesiell smak som dominerte i smaksinntrykket
Beregn 700 g lutefisk pr personDen saltes 1 time før steking, bruk 1ss salt pr kg, legg skinnsiden ned i langpanna, ikke skyll av saltet før den stekes
Å like komler er en tilvenningssak hvis man ikke er oppvokst med det. Det tok noen år før jeg helt skjønte hensikten med å blande deilige poteter med mel til faste klomper