Mine Favoritter

Mine Favoritter

  • 11 Oppskrifter
Mine Favoritter
Børek med spinat og fetaost

Børek med spinat og fetaost

 . Børek er farlig godt og klarer man ikke stoppe bare med et stykke. Denne børeken er veldig myk og godt

Börek

Börekens historie er lang og tradisjonsrik. Den har sitt opphav i Tyrkia. Jeg skal ikke dykke ned i geografien og historien rundt bakverket, men anbefaler dere å lese litt om både börek og det ottomanske(osmanske) rike
Børek

Børek

Vi har prøvd oss på børek. Det er er  veldig godt Tyrkisk brød med masse smakfullt  fyll. Vi prøvde ut med spinat  og feta topping og toppen ble sprø og god

Samosa

(ca 30 stk. ). Å lage tradisjonell samosadeig er en tidkrevende prosess, men det går like greit å bruke vårrullflak, som kjøpes i kinabutikker
Samosa med potet og koriander.

Samosa med potet og koriander.

Brukte da mine yndlingsmål når det kommer til mat - en dæsj mel, en dæsj olje og en dæsj vann. Frenetisk og lettere panisk lette vi etter en relativt rask forrett til en indisk aften med noen venner for litt tid tilbake

Samosa

Deigen. 500g mel1 ts salt100 smør (smeltes forsiktig, så det ikke blir for varmt)1 dl melk1 1/2 dl vannBland sammen mel, salt og vannet/melken
Samosas i lange baner

Samosas i lange baner

mine reiser i utlandet har jeg kommet over mange varianter av samosa. På Mauritius har jeg spist en drøss av disse med fiskefyll, vegetar
Samosa

Samosa

Ingredienser4 PORSJONER400 g kjøttdeig1 liten løk2 fedd hvitløkSaften av en halv lime1 ts brunt sukker2 ts kumminsalt og pepperEt halvt flak filodeig per samosa1 egg til penslingDressing1 boks creme fraiche lett2-3 ss nøytral olje0,5 potte koriander2 ss akasiehonningSaften av en halv lime0,5 ts mynte eller ingefær1 rød chili med frøSlik gjør du
Krydret samosa med mild yoghurtdipp

Krydret samosa med mild yoghurtdipp

Jeg er helt og fullstendig hekta på disse babyene for tiden. Og med god grunn. De er enkle å lageog smaker helt fantastisk

Samosa – Oppskrift

Samosa-deig. 6,5 dl mel. 1 ts semulegryn (kan sløyfes). ½ ts caromfrø. 1 ts salt. 4 ss smeltet smør/margarin/olje
Samosa

Samosa

Denne indiske snacksen er en av minefavoritter. Helst skal samosa spises på et bråkete gatekryss i Port Louis, men hjemme på kjøkkenet går også