Mine Favoritter

Mine Favoritter

  • 13 Oppskrifter
Mine Favoritter
Høstgryte med hvalkjøtt ღ

Høstgryte med hvalkjøtt ღ

Til 4 personer. 800 gr. hvalkjøtt. 1 stk løk. 5 stk gulrot. 7 stk knuste einebær. 4 dl vann. 200 g frisk sjampinjong
Honningmelon med spekeskinke på spyd

Honningmelon med spekeskinke på spyd

En enklere forrett finnes ikke. Blanding av honningmelon og spekeskinke gir en utfyllende god smak og passer så og si til alle anledinger
Salat med fenalår, mozzarella, mango og basilikumvinaigrette ✿

Salat med fenalår, mozzarella, mango og basilikumvinaigrette ✿

Fruktig med eple, sitrus og klar mineralsk tone. Etter og ha fått innspill om at noen, blant annet en del av mine følgere fra Finland, ikke vet hva fenalår er, legger jeg ut en litt redigert utgave av Wikipedia sin betegnelse over fenalår
Fredagslykke

Fredagslykke

Nå er vi der snart igjen. Fredagskveld og helgestart. Godfølelse og avslapping. Og våren som kommer for fullt
Torsk "baccalao"

Torsk "baccalao"

Her er enda en oppskrift fra den nye Fiskekokeboka. Disse gutta kan sine saker. Jeg snakker om forfatterne Tom Viktor Gausdal og Stian Floer
MAI ER TID FOR KAKER

MAI ER TID FOR KAKER

MAI ER TID FOR KAKER.  . Kom mai du skjønne milde. ja ja det er ikke bestandig mai er så mild her i Ålen. Men i dag har vi hatt det ganske fint, sol og pluss 14 grader
Lavkarbo jordbærkake

Lavkarbo jordbærkake

Mal mandlene i en food processor/matmølle/blender, evt bruk mandelmel. Pisk eggehviter og sukrin til blandingen er stiv
Tomatsild

Tomatsild

1 dl tomatpurreBlandes med2 ½ dl sukker4-5 ss 7% eddik1 dl vannSom er kokt opp og avkjølt. 2 løk2 laurbærblad8 kryddersildfileer ( vannet ut) 1 dl tomatpurre
Tomatsild med sherry

Tomatsild med sherry

4 sildefileer ( vannet ut). 1/2 dl tomatpure. 1/2 ss hvitvinseddik. 3 ss søt sherry. 3 ss rapsolje. 1/2 finhakket purreløk
Bløtkakebunn

Bløtkakebunn

(22-24cm)4 egg200 g sukker2 ts bakepulver100 g hvetemel100 g potetmel175ºC i 1 time( eller til den ikke suser lenger) 4 egg
FIRKLØVERKAKE nam nam..

FIRKLØVERKAKE nam nam..

FIRKLØVRKAKE.  . Jeg baker og jeg baker. Kjekt å ha. Må vell gå over på knekkebrød etter jul. Håper nå på litt mer snø