Anita's kokebok

Anita's kokebok

  • 62 Oppskrifter
Viltgryte

Viltgryte

fredag 7. juni 2013. Viltgryte. Gryter hører egentlig til høsten synes jeg, men nå har jeg endelig fått somlet meg til å ta bilder og skrive ned oppskriften på denne viltgryten, så da kommer oppskriften nå
Quesedillas med biffkjøtt

Quesedillas med biffkjøtt

lørdag 4. mai 2013. Quesedillas med biffkjøtt. Da var det helg igjen. Vi skal tilbringe lørdagskvelden i 30 årsdag med tapas og kaker
Fiskesuppe med laks

Fiskesuppe med laks

Suppe varmer godt når du er kald i kroppen og litt småforkjølet. Denne suppen er med laks og har gode biter av potet, gulrot og løk
Ovnsbakt spaghetti med kylling og spinat

Ovnsbakt spaghetti med kylling og spinat

Denne oppskriften er fra Pasta-boken som jeg kjøpte for ikke så lenge siden. Det er en mettende rett som godt kan gjøres klar på forhånd og bare settes i ovnen til steking når du begynner å bli sulten
Karbonader

Karbonader

Her kommer en enkel og grei oppskrift på karbonader med ingredienser man som oftest har liggende på kjøkkenet
Mammas hjemmelagde blomkålsuppe

Mammas hjemmelagde blomkålsuppe

Søndag kveld og mammas hjemmelagde blomkålsuppe. En fin avslutning på helgen. Smaker spesielt godt når halsen er litt vond
Torskefilet i løk- og paprikasaus

Torskefilet i løk- og paprikasaus

Dette trenger du til 1 person. - 1 dl ris + lettsaltet vann- 100 g skinn og benfri torskefilet- 1/2 liten paprika- 1/2 liten løk- 1 ss hvetemel- 1 vann + 1/4 fiskebuljongterning- 1,5 dl fløte- salt og pepper- 1 blad isbergsalat- litt mais- litt paprikaBle du fristet
Tacolasagne

Tacolasagne

Inspirert av Toro sin nyhet "Tacolasagne" bestemte jeg meg for å lage min egen variant. Det ble absolutt vellykket og jeg tør også å påstå at den er bedre enn Toro sin (selv om jeg ikke har smakt den ennå
Tacopai

Tacopai

Her kommer en annen tacovariant. Denne gangen som pai. Det som er så fint med pai er at du rekker å rydde unna det verste rotet etter matlagingen mens paien steker
Panna cotta

Panna cotta

Kjæresten min lager verdens beste panna cotta og i dag sendte han meg oppskriften sånn at jeg kunne lage det selv
Stekt asparges

Stekt asparges

Asparges er veldig godt og passer til det meste. Når den er riktig stekt skal den være gjennomvarm og fortsatt knasende sprø inni
Gratinerte lefser med kjøttfyll

Gratinerte lefser med kjøttfyll

Snart fredag igjen. ) Her kommer et godt alternativ til fredagstacoen. Stekt løk og paprika er også godt å blande inn i kjøttfyllet
Hot indrefilet av svin med wokgrønnsaker og nudler

Hot indrefilet av svin med wokgrønnsaker og nudler

Dette trenger du til 4 personer. - 1 pk findus wok (classic, thai, vietnamese, den du liker best)- 1 dl sweet & sour wok saus- 600 g indrefilet av svin- 1-2 ss olje- 1 strimlet rød chilipepper- litt soyasaus- salt og pepper- 3-4 pakker nudlerBle du fristet
Ciabatta

Ciabatta

Dette trenger du til 4 store ciabattaer. - 1/2 pk tørrgjær- 3 dl lunkent vann- 1,25 dl olivenolje- 1/2 ts salt- ca
Kylling- og grønnsakspai med crunch

Kylling- og grønnsakspai med crunch

På bussen et sted mellom Bergen og Bø kom jeg på denne oppskriften, og nå har jeg testet den. Resultatet ble nydelig
Kyllingpai med paprika og sjampinjong

Kyllingpai med paprika og sjampinjong

Jeg hadde planlagt kyllingpai etter en oppskrift i den rutete kokeboken og at jeg skulle ta bilder underveis og legge ut oppskriften etterpå
Biffsnadder

Biffsnadder

Det er tid for lørdagskos. Dette lagde vi forrige lørdag og jeg anbefaler på det varmeste at du lager det idag
Tacosuppe

Tacosuppe

Taco er kjempegodt og kan varieres i det uendelige. Her er en variant som er rask og enkel. Ble du fristet
Hasselbackpoteter med revet parmesan

Hasselbackpoteter med revet parmesan

Hasselbackpoteter er bakte poteter med en vri. Det smaker godt som tilbehør til fisk, kjøtt og fugl eller som en egen rett