"Kolokithokeftedes" er en av mine favoritt-mezeer og det er en av de rettene jeg forlanger at vi skal bestille (ellers er jeg ganske grei å ha med å gjøre) - så lenge jeg får disse (og spinatpaier og gresk salat) så er jeg såre fornøyd
Leave it until cooled and the syrup has soaked the cake completely before cutting it and serving, either on its own or with one of the above-mentioned suggestions
Som jeg som regel sier når det gjelder den gresk-inspirerte maten. Stek kjøttet først / Cook the meat firstRisoni eller Orzo er risformet pasta / Risoni or Orzo is rice-shaped pastaHell den kokende vaesken over kjøttet i formen, tilsett risoni (orzo) og stek til pastaen er klar /Pour the boiling stock over the meat and add risoni (orzo) and bake until the pasta is readyFerdig
OVNSBAKTE POTETER / FOR THE POTATOESNorsk. / KALI OREXI. Jeg som bor her i Hellas hele året synes vel at dette er en rett som passer best en gråkald vinterdag - frister egentlig ikke meg når det er 30 +++++ grader ute og steikende sol, men derimot nå som det begynner å dra seg mot vinteren. I, who live here in Greece all year around, honestly think that this dish is more suitable on a grey, cold winterday - it is not really tempting when it is 30 degrees +++++ outside and blazing sun, but now in the winter. ) / INGREDIENTS (4 portions)STIFADO800 g - 1 kg oksekjøtt / 800 - 1 kg beef4 ss olivenolje / 4 tbs olive oil3-4 store løk / 3-4 large onionsca. 3 ts salt / ca. 1-2 ts pepper / ca. 1-2 teaspoon pepper1 ts sukker / 1 ts sugar3 fedd hvitløk / 3 cloves garlic1 boks tomater / 1 tin of tomatoes2 dl rødvin / 200 ml red wine3 ss rødvinseddik / 3 tbs red wine vinegar1-2 laurbærblad / 1-2 bay leaves1 stor eller 2 stmå kanelstenger / 1 big or 2 small cinnamon sticks0,5 ts allehånde (kan sløyfes) / 0,5 teaspoon allspice (optional)1 liten boks tomatpure / 1 small box tomato puree750 g småløk (sjalottløk) / 750 g shallotsca. 1 liter kjøttkraft / 1 litre beef stock1 kjøttbuljongterning / 1 beef stock cubeOVNSBAKTE POTETER / OVENBAKED POTATOES8 - 10 poteter / 8 - 10 potatoes3 dl god olivenolje / 300 ml good olive oil2 dl hvitvin / 200 ml white wine2 ts sennep / 2 teaspoons mustardSalt og pepper / Salt & pepperOregano / OreganoCa. 2 dl wann / Ca. 200 ml waterFREMGANGSMÅTE / METHODSTIFADO / FOR THE STIFADONorsk (English below). / 800 - 1 kg. 3-4 store løk. / 3-4 l. 1-2 ts pepper. 1-2 teaspoon pepper. / 1 ts sugar. / 3 cl. 1-2 laurbærblad. / 1-2 bay l. / 750 g. / 1 l. 8 - 10 poteter. / 8 - 10 potatoes. / 300 ml g
Grekerne vil nok kanskje si at det er opprinnelig gresk - ikke vet jeg - men det som er sikkert er at de greske bakeriene bugner av baklava i forskjellige fasonger
Bønnesuppe regnes som den greske najonalretten - og det sier egentlig også mye om hvorfor det tradisjonelle greske kostholdet også regnes som et av verdens sunneste
Jeg smakte den første gang på en landsbyfest i les Arcs i Sør-Frankrike. I dag har jeg kurert savnet med soupe au pistou, en grønnsaksuppe med bønner, pasta og pistou fra Provence
SUPPE MED SVARTE BØNNER – BLACK BEANSOUP. Senk varmen til lav, sett på lokk og kok i 1 1/2 time. Dette må vel være en av de mest spesielle suppeoppskriftene jeg noensinne har lagt ut her
Se also recipe HERE for a similar dish with green beans. I believe you have understood by now that I love vegetarian food, and here is a wonderful and mega-healthy dish where you just mix all the lovely vegetables, this time in an ovenproof dish, and then it makes itself in the oven
Delt i biter før steking / Cut into pieces before bakingDelt i biter etter steking / Cut into pieces after bakingSTEG-FOR-STEG BILDER / STEP-BY-STEP PICTURESBløtlegg rosinene / Soak the raisinsRist sesamfrøene i en stekepanne / Toast the sesame seeds in a frying panLag deig ifølge fremgangsmåten / Make the dough according to the descriptionLag fyllet ifølge fremgangsmåten / Prepare the filling according to the descriptionKjevle ut deigbiten til et rektangel / Roll out the dough to a rectangular shapeLegg fyll på midten / Put some filling down the middleBrett over fra den ene siden
Og har du ikke viltkjøtt - prøv som sagt med kylling eller svinekjøtt. When it comes to game they usually use wild rabbit (Kouneli) or wild hare (Lagos) and it is normally made as a wine-based stew with lots of onions (shallots)
(English below) "Koulourakia" er en fellesbetegnelse på småkaker og kjeks her i Hellas og det finnes utallige varianter - både søte og salte, med frø eller strø eller uten
I am not a big meat-eater but I do love fish, and this together with salmon for example…Mmmmm…. (English below)Spinatris er en typisk gresk vegetarrett som som regel blir servert helt alene for seg selv, men det er selvsagt ingen som sier at du ikke kan ha kjøtt eller fisk ved siden av, for det er utrolig godt som tilbehør også
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.