atsalakos
Mine Favoritter

Mine Favoritter

Mine Favoritter
Appelsin- og sitron curd

Appelsin- og sitron curd

Appelsin- og sitron curd lagde jeg til en pavlova som også ble servert med krem, ristede mandler og bær
Hjemmelaget leverpostei til jul

Hjemmelaget leverpostei til jul

Vil du lage din egen leverpostei til jul, får du fremgangsmåten her. Ikke bare er det enkelt, lønnsomt og morsomt, du får fylt opp fryseren med næringsrik mat som kan nytes både før og etter jul
Leverpostei -adventskalender luke 17

Leverpostei -adventskalender luke 17

Å lage leverposei selv er veldig gøy. Man kan tilsette de smakene man selv liker. Dersom man lager det i porsjonsformer er det ferdig på litt over en time
Fikenchutney

Fikenchutney

Høsten har plutselig fra en dag til en annen kommet for fullt her i Spania også,og med den blir ofte middagsmaten tungere og det blir servert mere supper og gryteretter her i hus

PIKANT FIKENMARMELADE

Marmellata di fichi. Fiken er en frukt som italienerne vet å sette pris på. Da menes ikke de tørkede fikenene vi kjøper til jul, men her er det masse fikentrær og de spises ferske
Saltlake og frysing

Saltlake og frysing

Diverse stykningsdeler av villsau i 5% saltlake. Jeg har tidligere skrevet om frysing av forskjellige produkter og viktigheten med system og merking i fryseboksen eller skapet
Hjemmelaget peanøttsmør

Hjemmelaget peanøttsmør

Idag har jeg laget hjemmelaget peanøttsmør og det var mye enklere enn jeg hadde forestilt meg. Fant oppskriften i kokeboka godt å gi bort
Tid for gløgg.

Tid for gløgg.

Allerede for mer enn totusen år siden, tilsatte grekerne og romerne forskjellige krydderier i vinene
Fløyelsgrøt av havremel

Fløyelsgrøt av havremel

Melk. Havremel. Smør. Salt. Sukker. Kanel. Spekeskinke. Melk - 5 dl Havremel - 5 ss Smør - 1/2 ss Salt - 1/4 ts Tilbebør Sukker Kanel Smør Spekeskinke
Peanøttsmør

Peanøttsmør

Peanøttsmør. 12. 04. 2013 kl. 22. 34 i. Godis og snacks. 2 kommentarer. Det finnes mange ulike typer peanøttsmør ute i butikken, og ingredienslistene varierer mye
Parmesanchips - en ingrediens!

Parmesanchips - en ingrediens!

Parmesanchips er en lyxig liten rett som passer perfekt på tapasbordet selv om det vel strengt tatt er italiensk ost
LEIRGRYTE - fakta

LEIRGRYTE - fakta

Å lage mat i leirgryte er en gammel tradisjonell matlagingsteknikk. som er brukt over hele verden. Den leirgryten som vi er best kjent med her i Norge er Römertopf
Nøttestang

Nøttestang

1. Nøttene grovhakkes. 2. Butterdeigen presses litt ned i midten og pensles med lønnesirup. 3. Strø nøttene over og dryss med perlesukker til slutt
Napoleonshjerte

Napoleonshjerte

27. 03. 2015. Alle kjenner vel til Napoleonskake - men har du tenkt på hvor enkelt du kan lage "Napoleonshjerte" ved hjelp av et vaffeljern
Peanøttsnacks

Peanøttsnacks

Disse er noen skikkelige luringer. Med første øyekast ser de kanskje ikke særlig lekre ut, men når du først har smakt en, skjønner du nok hva jeg snakker om
Sitronpasta

Sitronpasta

Riv skallet av sitronene. Press sitronene. Det skal være ca. 1 dl sitronsaft. Oljen og parmesanen blandes med revet sitronskall, sitronsaft og smakes til med salt og pepper
Sitronkjeks med vanilje og valmuefrø

Sitronkjeks med vanilje og valmuefrø

Bruk to økologiske, usprøytede sitroner (jo, du skal). Riv skallet med et rivjern og sett til side. Press ut saften fra sitronene og mål opp ca 70 ml
Hjemmelaget Troika sjokolade

Hjemmelaget Troika sjokolade

Troika - sjokolade er en av mine favoritt sjokolader og i går laget jeg min egen og den ble supergod
ristende gresskarkjerner

ristende gresskarkjerner

 Nå i denne gresskar tiden så bare måtte jeg prøve ut litt forskjellige gresskaroppskrifter. Og først ut er gresskarkjerner som er ristet med litt krydder