4 dadler
Rør godt. Smak til. Oppskriften er opprinnelig jordbær, men jeg hadde kun tyttebær og skogsbær. Så bruk jordbær hvis du vil lage orginal oppskrift.
Hvis du har rester igjen av ris fra dagen før og et lite utvalg grønnsaker i kjøleskapet kan du lage en kjempegod og rask middag og samtidig bruke opp restene
Ha i risen, rør litt rundt, legg på lokk og skru ned platen til laveste styrke. blandetsalat. Når smøret er flytende har du i karri, persille, hvitløk og paprika og lar formen stå i ovnen til risen er ferdig kokt
Kok risen dagen før eller i alle fall såpass lang tid før at den rekker å bli kald. Lag et hull i midten av blandingen (helt ned til bunnen av pannen) og tilsett litt olje
Det som er med ris, er at den har så mye overflate (hvert korn), og da har bakteriene god mulighet å formere seg fort (dette gjelder all mat som er slik, feks
For meg er stekt ris litt latmannsmiddag. Kokt ris. Ofte lager jeg for mye ris og stort sett alltid blir det restemat-middag, altså stekt ris, dagen derpå
Middagsretten blir absolutt best hvis den lages med kald eller lunken ris som varmes opp. Ha den så over på et fat eller en liten langpanne og la den bli kald
Denne retten samt varianter av den er noe vi ofte lager hjemme til feks lunsj. Har du risrester i kjøleskapet, så er dette en av løsningene til å bli kvitt dem
Bland sammen og stek på høy varme i et par minutter til risen blir litt stekt. Sausen er laget av typiske asiatiske smaker, lett å lage og hever retten godt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.