Vi har alltid laget serinakaker etter min kjære bestemors (♥) oppskrift, og her om dagen hadde jeg lyst til å prøve å sunnifisere disse elskbare kakene litt ved å bytte ut noen av ingrediensene med sunnere varianter
Vannkefir og surdeigsbrød av spelt med upasturisert smør, ramsløkpurè og Røros lavpasturisert rømme. Jeg mesker meg med vannkefir, gelatin, upasturiserte oster og smør, og i dag har jeg til og med laget surdeigsbrød
Med et par ingredienser til ble det til en kjempegod tunfisksalat. Jeg har nesten ikke ofret knekkebrødene mine et blikk denne uken, da knekkebrød med brieost og fenalår nesten er litt hellig for meg
Idag blir det en formkake med bringebær som smaker kjempegodt, smak gjerne til med vaniljeis eller vanilje kesam så blir dette en deilig dessert eller kake til kaffen
I denne oppskriften er mye likt som den opprinnelige varianten, men rømme har blitt byttet ut med gresk yoghurt, majones delvis erstattet medavokado og vanlig makaroni byttet ut medfullkornsmakaroni
Smak til med karri, salt, pepper og kanskje litt sitronsaft. Velg alltid tunfisk som er merket med delfinsymbolet og ordet SAFE, og helst tunfisk av andre arter enn akkurat den ekte tunfisken (skipjack for eksempel)
muffins med blåbær og bringebær. Smakav sommer. Nå begynner både blåbær, jordbær og bringebær å modnes i skogen, og det er mye godt en kan lage av alt det gode en finner i naturen
Alle ingrediensene kjøres glatt med en stavmikser eller du kan mose de med en morter. Innimellom tenkte jeg å lage noen temadager, hvor jeg har flere dager med samme tema
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.