I dag har jeg blant annet benyttet dagen til å plukke ripsimin mors hage, og nå iettermiddag er ripsenblitt renset og fryst ned, slik at jeg kan ta den frem tilvinteren og bruke den til kaker, desserter og smoothies
Aldri har eg sett rips så seint som i år, det er fordelen med einsein sommar. Du syns kanskje det er rart eg kallar det ein fordel, men grunnen er enkel
Rips er sommer, sol og barndomsminner - i hvertfall for min del. Jeg vet det er litttidlig for rips enda i Norge, men her kan man nå få kjøpt ripsibutikken
Rør inn hvetemel. Avkjøl i formen og ringle over melisglasur. 75 g smeltet smør2 dl sukker3 egg2½ dl hvetemelfriske eller frosne ripsmelisglasurRør smør, sukker og egg sammen. Hell i en smurt og bakepapirkledt 20 cm springform. Dryss over rips (frosne rips trenger ikketines) og stek på nederste rille ved 200 grader i 40-45 minutter. 2½ dl hvetemelfriske eller frosne ripsmelisglasur
Oppskrift på Ripskakefinner du herDenne er en smule sunnere med fullkorn-i stedet for raffinert hvetemelBlåbæra er erstattet med rips og et lag med hakkede nøtter oppå
Sausen kan brukes til så mye,og til denne ripskaken var den utrolig god. Og sånn er det faktisk. Alle burde få smake hjemmelaget vaniljesaus,og verden villeblitt et bedre sted å leve
Vips så ble sukkerkaken til en ripskake ved at jeg slengte oppå et par desiliterrips. Denne oppskriften har jeg hatt lyst til å legge ut lenge, men det har aldriblitt noe av før nå
Smelt smøret i en liten kjele. Løs opp gjæren i den lunkne smørmelken. Rør i eggeplommene og sukker. Ha til slutt i hvetemelet og rør alt sammen til en jevn, klissetedeig
I helgen fikkvi plukket masse rips hos mine foreldre. Tenkte egentlig å lage ripsmuffins, men siden jeg har laget så mye av muffinsi det siste ble det heller en kake
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.