LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HEREEnglish version along with Norwegian Norsk. (English below) Baklava er så vidt jeg vet opprinnelig et tyrkisk bakverk, karakterisert av tynne flak av filodeig med varierende innhold
Etter mange turer til Tyrkia, er vi her i huset veldig glade i baklava til kaffen. Dette er en skikkelig søtbombe med masse deilig pistasj og valnøtter (eller andre nøtter om man ønsker det)
Start med å gjøre klar nøtteblandingen. Hakk valnøtter og eventuelt skåldede mandler (jeg foretrekker mest valnøtter, men mange bruker halvparten av hver)
. Hei alle sammen. Håper dere har hatt ett fantastisk jul sammen med nære og kjære. Jeg har hatt en flott jul, hatt mye tid sammen med familien, og spist masse god julemat & desserter
Det må jo være en gul kake i påsken. ). Mandelbunn. 150 g mandler. 100 g melis. 4 eggehviter. 50 g sukker. Kjør mandler og melis i en matprosessor til ønsket konsistens