Saftig, mør oksestekmed asiatiske kryddermiks. Perfekt søndagsmiddag med det lille ekstra. Den møre, varme, saftige (og helst litt rosa i midten) oksesteken, skåret i litt tykke skiver, er perfekt søndagsmiddag for meg
En klassisk oksestek er fremdeles ønsket til søndagsmiddag og som selskapsmiddag hos mange. Nå har jeg riktig nok byttet ut den 'vanlige' brune sausen med en smakfull portvinsaus, kokte poteter er byttet ut med fløtegratinerte og grønnsakene håper jeg er litt mer spennende enn gulrøtter, erter og blomkål, som den ofte ble servert med
Denne oksesteken har en smak (og lukt) som jeg forbinder med jul. Jeg er dog glad i å bevare litt av viltsmaken på elgkjøttet, i stedet for å «overdøve» det med alskens krydder
Kjøttet er marmorert med fine fettlinjer som gjør kjøttet saftig og med mye smak. Da blir kjøttet romtemperert og du har større sjanse for å lykkes med en mør og fin stek
Krydre oksesteken lett på begge sider med salt, nykvernet pepper og frisk timian (uten stilk). Informasjon på kjernetemperatur for oksestek har jeg hentet fra matprat
I dag har jeg laget oksestekmed en herlig kraftsaus. en oksestek som du bruner i smør i stekepannen. Start med å legge romertopfen i vann, la den ligge der i et par timer, slik at keramikken får trukket inn godt med vann
Oksestekmed fløtegratinerte poteter, stekte grønnsaker og portvinsaus ♪. En klassisk oksestek er fremdeles ønsket til søndagsmiddag og som selskapsmiddag hos mange
Langtidsstekt, mør oksestekmed peppersaus og fløtegratinerte poteter. Her kommer et godt forslag på en førjulsmiddag eller romjulsmiddag – saftig, timianmarinert svinestek med sprø svor
nemlig kremsprøyta som jeg nevnte tidligere i saken om oksestek og eplebrus. For steinbiten var ikke klin kokos i den forstand at det var noe så veldig sprøtt eller vilt med den
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.