Jeg synes alltid at det er et lite prosjekt å sette igang å tilberede helstektkalkun, men dette sitter nok mer i hodet mitt (i ogmed at kalkunen er så stor) enn det faktisk er i praksis
) I år feiret vi med gode venner, fordelte matlagingen litt utover, og koste oss veldig. Fikk dessverre ikke tatt bilde av forretten (da svimet jeg litt rundt som vertinne/kokke) - en nydelig forrett med kongekrabbe/salat/vinaigrette
Pensle kalkunen godt med smeltet smør blandet med salt og pepper. Fyll stuffingen i kalkunen. Grovhakk nøtter og frukter og fres det lett i stekepanne med litt smør
Når du tar kalkunen eller kyllingen ut av ovnen, kan du bruke en gaffel (eller to) til å sette dyret på høykant, slik at all kraften får rent ut av den og ned på stekebrettet med resten av kraften
I dag prøvde jeg meg på helstekt mørbrad -og vet du hva. Skjær soppen i skiver og brun dem i en panne med smør og olje, sammen med finhakket sjalottløk
Vi liker å eksperimentere litt med krydder og marinader. Curry paste, søt chilisaus og ingefær, setter en spicy smak på retten, og marinaden gjør kjøttet saftig
Ta ut innmatposen av kalkunenBind opp kalkunenmed hyssing så ikke vinger og lår sprikerFyll kalkunenmed stuffingenGni kalkunen inn med sitron og pensle med smeltet smør som er blandet med salt og pepperSkjær løk og gulrot, og evt andre rotgrønnsaker og legg de sammen med vann i bunnen av langpannenStek kalkunen en halv time pr
And passer utmerket som festmat på for eksempel nyttårsaften som en variasjon til kalkun eller til en romantisk middag (her er også andebryst en god idé)
Og det ble mottatt med mye "mmm" begge gangene og "kan jeg få skje til sausen. Dessverre er ikke bildet så bra, men kjøttet, sausen og sausen er bare helt fantastisk nydelig så jeg var nødt til å lage et blogginnlegg om det
Kjøp en stor kylling, kalkun eller høne og be hele familien på middag uten stress. Kle kyllingen med hvitløksbåter og rosmarin og gni den inn med en deilig marinade av honning, sitron og smør, og stek sammen med hele persillerøtter, poteter, hvitløk og sitron
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.