Deilige store reker med løk og lime. Hakk all løken og stek den,. Ha over presset lime og nyt. 1/2 vårløk. 1 fedd hvitløk. 1/2 lime. 1/2 vårløk. 1 fedd hvitløk
Tomatpesto (miks sammen soltørkede tomater, olje, hvitløk, parmesan, salt og pepper i blenderen). Stek tunfisken noen sekunder i varm panne med smør og olje
Forskjellen på den hviteog grønne aspargesen er først og fremst måten de dyrkes på. Den hvite har utviklet et skall som må skrelles av før tilberedning og den nederste delen må skjæres av
1 bunt ferske hviteasparges, kokes i godt saltet vann i 8-10 min. 250 g meierismør3 stk eggeplommer2 ss sitronsaftsalt/pepperSmelt smør på svak varme. 250 g meierismør. 2 ss sitronsaft
Hvitaasparges er kraftigere i smaken enn grønn aspargesog trenger lengre koking, det er samme planten , men hvitasparges vokser under jorden mens grønn asparges vokser over jorden
Knus hvitenog plommen på eggene hver for seg med en gaffel. Du kan også bland alt sammen. Tilsett olje og eddik - halvparten i hviteneog resten i plommene
Hvitasparges har en delikat smak, med en fin balanse mellom bitterhet og sødme. Når du snur den demper du varmen litt, og har oppi en klatt kaldt smør, et par sitrondråper og et hvitløksfedd
Rens sjarlottløken og del i to. Når vannet koker har du i aspargesene. Skjær deretter et snitt langs kyllingen så du får en «lomme» Press litt sitron i «lommen» putt deretter inni parmesan og hakket basillikum
Nå er vi midt i aspargessesongenog jeg kan lage min favorittsuppe av hviteasparges. Jeg lager selvsagt suppe med grønne aspargesogså, men det blir ikke helt det samme
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.