I dag ble det pølser til middag. Pølseretter kan gjøres sunne. Her har jeg laget rotmos av 200 g kålrabi, 200 g sellerirot, 2 gulrøtter og 2 poteter (brukte kokte rester fra tidligere i uken)
(4 porsjoner)300 g torskefilet uten skinn og bein300 g laksefilet uten skinn og bein2- 3 ts rød karripasta1/ 2 ts finhakket rød chili1/ 2 ss raspet fersk ingefær1 fedd finhakket hvitløk1/ 2 dl frisk, hakket koriander1/ 2 dl hakket vårløksaften fra 1 lime1 ts sesamolje2 ss maisenna1/ 2 ss brunt sukkerDipsaussaft og skall fra 2 lime1/2 ts finhakket rød chili1 ss finhakket vårløk2 ss sweet chilisaus1 dl soyasaus1 ts fish saucelitt sukkerMal fisken og bland sammen så det blir en jevn masse
Når hverdagen er superhektisk og man har lite overskudd til noe som helst når man kommer hjem, er det så deilig at det finnes middagsretter som tar null og niks med tid og krefter, og som er superlett å lage
På fisketur i helgen fikk vi mye god fisk, også perfekt fiskekakefisk. En to-tre timers fisketur resulterte i ca 15 fisker, både torsk, sei, hyse og lyr
Jeg kjøpte fisk til meg og Todd her om dagen (kan man bli mer catlady), både torsk og sei. Og etter en lang og svett økt på mølla i en hel time sammen med mamma, så var det klart for middag
Minstemann elsker "fiskepinging", å ha det til middag er alltid en sikker vinner, da spiser hun. I dag blir det fiskepudding med revne gulrøtter og ris
Kare Kare er noe jeg elsket å få servert i barndommen. Denne retten skal egentlig lages med oksehale, men jeg har valgt å bruke vanlig oksekjøtt (grytekjøtt)
6 porsj. Stekeovn 200 grader 25-30 min. (avhengig av tykkelsen på fileten). ca. 1 1/2 kg laksefiletto lag aluminiumsfolie1 purre i tynne ringer1 rød paprika i små biter (kan sløyfes)smørsaltpepper---1 1/2 agurk høvles med ostehøveleddiksukkervann---smør---poteter---1