Jeg har alltid vært veldig glad i å både bake og spise gjærbakst, spesielt søt gjærbakst. Jeg tåler ikke melstøv så jeg kan ikke bake med vanlig mel og jeg savner følelsen av en ordentlig gjærdeig mellom hendene
Endelig har jeg funnet en oppskrift på glutenfrie rundstykker som også min kjære likte. Jeg hadde heller ikke glutenfrie havregryn og siden jeg tåler litt gluten, brukte jeg heller opp de økologiske havregrynene jeg hadde stående
Det glutenfrie melet gjør kaken luftig så reduserte litt på bakepulveret. Har delt kaka i 2 fordi deter godt å kjenne smaken på sukkerbrødet , ikke bare krem og marsipan
Jeg har valgt å bruke Schär glutenfrie lasagneplater. Her kommer en god oppskrift på en deilig lasagne som er helt fri for gluten og som er laget med saftig kyllingkjøttdeig
Deilig frokostblanding som kan spises med melk, yoghurt eller kesam. Denne oppskriften kan varieres i det uendelige men havregryn, linfrø og rosiner er ingredienser som bør være med
Disse havreknekkebrødene er enkle å lage, de smaker nydelig og de metter veldig. Mannen og jeg spiste opp alle knekkebrødene på to dager så da var jeg nødt til å lage en ny porsjon
Etter å ha prøvd oppskrifter på tortilla-lefser som både ble helt stive og helt omelett-pannekake har jeg endelig funnet en oppskrift på glutenfrie tortilla-lefser som funker
Jeg har skrevet et eget blogginnlegg om at jeg ikke driver en interesseblogg for cøliakere eller gluteintolerante (du finner det HER om du vi lese det), men denne oppskriften må deles
) Glutenfrie, ettersom 2 av 4 i familen ikke kan spise hvetemel. Glutenfrie boller1pk fersk gjær 6 dl melk 1ss fiberhusk 1 egg 275 gram margarin 650 gram rød semper+ en pakke Toro fin kakemiks 150 gram sukker + 1ts sirup 1ts bakepulverSmelt smøret og ha i melk, varm til 37 grader, smuldre gjæren i en bolle og tilsett melk/smør-blandingen
100g linfrø100g kokende vann(Hell vannet over frøene)1 pk schar fiberbakst mørk1/2 pk schar mix b 2 ss fiberhusk4 ss pofiber1,5 ts salt2 ts bakepulver1pk tørrgjær200g frø (jeg brukte ca like mengder solsikke, sesam og quinoa)(Bland alt det tørre og tilsett)1800g kaldt vann250g oljeEventuelt 1ss honning(Ha i linfrøene og elt deigen)Fordel i 3 smurte 2l-former
Arbeidet bør også rettes mer mot å minimere forurensingen av naturligglutenfrie produkter, slik at cøliakere trygt kan spise mat som man egentlig tåler, og som er mye sunnere, bedre og ikke minst mer smakfull, enn den dårlige hvetestivelsen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.