“Tom yum” er opprinnelig thai og betyr sterk og sur, og må ikke forveksles med “sweet & sour”. Det er en kraft eller buljong laget på chili, hvitløk, lime og sitrongress
I dag hadde vi lyst på ovnsbakt torsk her hos oss, det blir frossentorsk, men den er aldeles nydelig, og når den er bakt i stekeovn blir den saftig og smaksrik
Mmmmm, pinneis har eg ikkje spist på leeenge. Og is er so mykje bedre på pinne, enn frå ei skål. )Oppskrifta er ikkje noke hokus pokus, men oppiisformer med en ispinne oppi vart opplevelsenav å spise is akkurat som i høgkarbe tider
Lyst til å lage en litt annerledes fløteis. Da kan jeg anbefale å smaksette med multe. Du trenger. 5 eggeplommer1 vaniljestang5 dl kremfløte3 dl multer (evt multesyltetøy)100 gram sukkeren generøs klunk multelikørDu gjør
Hva med å ta det norskeste av alle norske bær og servere som sorbet. Sorbeten kan spiser slik den er, eller du kan servere den sammen med panna cotta eller tjukkmelkspudding
Ingenting er bedre enn hjemmelaget iskrem. Slik gjør du. 8 eggeplommer. 5 ss tagatesse. 5 dl kremfløte. Bland egg og tagatesse ( evt 250g sukker om du vil ha det i)
Iskrem er noe jeg ikke lager så ofte, selv med iskremmaskin. Årsaken til det er at det ofte ikke blir så bra, den blir ofte kornete og med masse iskrystaller
Jeg har laget iskrem mange ganger med ymse resultat, men denne iskremen her er bare aldeles nydelig. Iskremen er nydelig som vaniljeis, men du kan tilsette bær, syltetøy sjokolade eller den smaken du liker best, jeg har blandet i rørte jordbær i denne porsjonen, knust Daim-sjokolade er også en favoritt hos oss