God søndagsmiddag, som er enkel å lage. Tar litt tid med forberedelsene, men når retten står i ovnene, kan du lene deg tilbake og vente på en god søndagsmiddag
Av alle brød jeg har smakt til nå, tror jeg det er Åpent bakeris firkornbrød som er det beste. I alle fall er det et kjempegodt brød som jeg aldri blir lei
I helgen fikk jeg virkelig lyst til å ta en skikkelig bakeøkt, og bladde fram i kokebøkene mine. Jeg har lenge ønsket å bli bedre på å bake brød, og har lest og studert brødoppskrifter i mange bøker
Med litt varierende resultater siden da og en del lesing på brødoppskrifter har jeg funnet noen små tips som gjør at jeg får brødene mine som jeg vil ha dem
Da jeg var ung og bakte eplekake når venninnene mine skulle komme på besøk, eller jeg skulle ha med en kake på speidermøte, var favoritten eplekake med vaniljesaus
Dette er sommermat på sitt beste synes jeg. Det er ganske tidkrevende (dog ikke slitsomt, siden man det meste av tiden kan gjøre andre ting mens kjøttet kose seg i ovnen), og jeg fant ut at enkleste måten å lage det på er å enten lage det dagen før og varme opp når det skal spises
Det blir mye grilling her hos oss for tiden, sene kvelder og sene middager, men det er ikke bare vi som griller her i strøket, det dufter deilig av gilling fra naboene rett som det er
Coleslaw til 4 personer300 g sommerkål eller vanlig kål, strimles/rives1 stk gulrot, rives1 stk grønt syrlig eple, rives2 ss finhakkede sylteagurk, søt type0,5 dl majones0,5 dl crème fraîche1 ss sitronsaftsalt og pepper Coleslaw til 4 personer