Disse blåskjellene smakte himmelsk med urter, chili, hvitløk, tomat og fløte. Det er egentlig en helårsgreie, selv om vi forbinder det med sommer og sol
Begynn med å skrubbe blåskjelleneog kaste de blåskjellene som ikke lukker seg ved et lite knips. Smak til gryten med mere salt og pepper om det trengs og tilsett litt vann eller hvitvin hvis den virker for tykk
I tillegg bruker jeg alltid bacon som er røkt på tradisjonelt vis og ikke bare sprayet med røyksmak. Min variant av bakte bønner har imidlertid ingenting med Boston å gjøre, annet enn måten å tilberede den på
Server med en god salat og litt godt lavkarbobrød. Smak til med salt. Kok fløte, dill og hvitløk i en bredbunnet panne til fløten tykner litt - jeg bruker en teflonbelagt stekepanne
En fryd for øyet og en fryd for ganen er denne asia-inspirerte salaten. Vi spiste denne salaten sammen med focaccia, men toast eller baguett passer godt til salaten
Vi fulgte i all hovedsak oppskriften til Bent Stiansen fra hans veldig fine kokebok "Alene Hjemme", og følger hans oppfordring om at blåskjell kan du variere med så mangt av smaker
Nyter man sommervarmen med et glass kaldt og forfriskende hvit, slapper av, rød brun svett kropp, heten tar all energi ut av en og matlaging bør helst gå litt kjapt, er blåskjell løsningen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.