Når mine barn er syke, får de ikke mat som gjør dem enda sykere. Dagens lunch. VannkoppsalatMitt grønneste barn ligger hjemme full av vannkopper, men er likevel i forbausende fin form
I min barndom fikk jeg en gang smake noen kjempegode peppermyntekuler hos ei venninne. Jeg var kresen som barn, likte nesten ingenting og pirket i maten, MEN disse peppermyntekulene falt jeg for
Goi cuôn er navnet på de vietnamesiske vårrullene som tilberedes uten fritering. De ferske ingrediensene legges på fuktet rispapir og pakkes i små ruller
Nå er det lenge siden jeg har postet noe her, igjen. Denne gangen kan jeg fortelle dere at jeg ikke har ligget på latsiden, jeg har derimot vært veldig effektiv og de kommende to ukene vil dere få masse oppskrifter og inspirasjon til deilig høstmat og snacks
I min jakt på spennende fiskeoppskrifter kom jeg over denne i et gammelt ukeblad på hytta til svigerfamilien min, og bladet fikk heldigvis bli med meg hjem
Jeg har tidligere gitt dere fremgangsmåten på god ribbe. (Se link nederst i saken). Her er oppskriften på asiatisk ribbe med appelsinsaus, fersken og granateple
Dette er en grunnoppskrift, som alle bør ha i oppskriftsboka eller i bakhodet. Aioli er en kald saus eller krem - også kalt hvitløksmajones - som er vanlig i Middelhavslandene, fremfor alt i Spania
Endelig noen gode tortilla-lefser. Det er kanskje ikke så vanskelig å lage glutenfrie tortilla, men å få til noen som smaker tilnærmet som vanlige tortilla har jeg ikke fått til før…
Hemmeligheten bak god mat er ikke nødvendigvis kokken – men gode råvarer og riktig tilberedning. Gode råvarer i denne retten er ekte Parmaskinke (Prosciutto di Parma), stangekylling, uvoksede sitroner og friske urter