Server med f. 2 ss olivenolje1 stor løk - fin hakket1 hel hvitløk (uten fedd)2 ss tomatpure1 ss malt spisskummin2 ts malt koriander1/2 ts kanel1/ ts paprikapulver1/2 ts gurkemeie1 ts chiliflak2 gulrøtter, revet2 selleristilker (+ til servering, fint med en i hver suppe)300 gram gresskar, revet1 boks hakkede tomater5 dl linser2 liter vannsalt og pepperfersk koriander, hakketVarm oljen i en stor kjele, stek løk, hvitløk, ingefør, tomatpure og krydder til løken er blank, ha i vann, grønnsaker og linser
Tilsett kikerter og smak til med salt og pepper. Man kan vel si at det er en eksotisk gryte medfremmedartede smaker hvor det er brukt kortreiste produkter
Og kjekjøttet brukte jeg til en marokkansk-inspirert gryterett som ble ganske god. Nå har det nettopp igjen vært debatt om hvorvidt økologisk er sunnere eller ei, men jeg velger å tro at et dyr som har fått naturlig mat ser bedre ut inni enn et som har levd på, si, soya, og som har fått plenty medmedisiner hele livet
Min variant er basert på en jeg har funnet i en liten marokkansk kokebok og brukt i mange år. Dette er en siderett som passer som tilbehør til grillmat, stekt kylling, eller hva med stekt fisk
Her på bloggen finner du også oppskriften på lun coucscoussalat medkikerter og aubergine. Med småkoking under lokk over lengre tid, får du virkelig frem de kraftige nordafrikanske smakene
Server rykende varm marokkansk grønnsaksgryte med couscous eller quinoa. Marokkansk grønnsaksgryte. Disse varme krydderene er noe vi nordmenn kanskje mest forbinder med julemat og den slags
Ristede kikerter er supergodt og enkelt å lage, og smaken kan varieres etter hva man har lyst på. 200 g ferdig kokte kikerter (fra kartong eller tørre kikerter bløtlagt over natten og deretter kokt i ca 20 minutter)
Av og til er det godt med en en smakfull og helsebringende grønnsaksuppe. Spesielt om det er kaldt ute, eller kanskje etter større anledninger med mye feit mat
kokte kikerter. Denne marokkanske suppen smakte jeg for første gang på en marokkansk/spansk restaurant i Cordoba for ikke lenge siden, etter å ha lett etter den på diverse menykart
Med denne fremgangsmåten sparer du mye tid på å skjære grønnsaker og du får småunger til å spise kokte grønnsaker de egentlig ikke liker da bitene er så små at de ikke legger merke til det
Ha alt i en kjele med vann og buljong. Smak til med salt og pepper. Server med brød. Ingredienser3 gulrøtter3-4 poteter6 grillpølser½ purre1 l vann2 grønnsaksbuljongLitt saltLitt pepperFremgangsmåte
Fargerik, sunn og velduftende gryterett medkikerter, ris og paprika. Nydelig som den er men også kjempegod sammen med kylling, svinekjøtt eller spicy chorizopølse
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.