Ikkeknaddbrød – nokneadbread eller eltefritt brød. Når du har brettet det noen ganger mot midten, pass på at det er nok mel, så det blir lett og få ut av gryten når det er stekt
I dag har jeg laget “no-kneadbread”, altså brød som ikke skal eltes. Dette er mitt første forsøk på denne oppskriften, som er hentet fra New York Times, så dere får beklage det “rustikke” utseendet
Pensl dem så med olivenolje. Jeg trenger det ikke, for disse brødene er bakt på eget skapt liv. Denne gangen ble det italiensk innspirertbaking lang vekk fra Italia, og denne gangen trengte jeg ikke å jakte på gjær heller
Brødet skal henge sammen i bunnen så pass på å ikke skjære helt igjennomSprøstek bacon og grovrasp osten og dytt dette godt ned i brødetSmelt smør og tilsett hvitløk og sennep
Som du ser på bildet, så er ikke deigen godt blandet - sånn skal det være. Oppskriften er hentet fra The New York Times -og utviklet av Jim Lahey fra The Sullivan Street Bakery
Lettere enn dette blir det ikke. Dette brødet fikk "bein å gå på. 450 g hvetemel50 g kruskakli50 g linfrø50 g sesamfrø50 g solsikkefrø1/2 ts tørrgjør1 ts salt (gjerne havsalt)1/2 ts sukker (bringer frem smakene og hjelper gjæren)1/2 l kaldt vann Slik gjør du. * Dekk til og la det stå på benken i 12- 18 timer (over natten). * Legg deigen med bretten ned, og la den etterheve ca 2 timer* Etter ca 1 1/2 times heving, sett på ovnen på 250 grader* Sett inn en ildfast form/jerngryte/ leirgryte med lokk samtidig og la den stå i 30 min (uten brødet). 50 g solsikkefrø
Etter å ha sett mange inspirerende bilder på Pinterest i lang tid av sånne pull apart bread så fikk jeg lyst å prøve meg på det Sliter litt med å finne et godt norsk ord så det ble bare pizza brød…
nå kommer det en oppskrift på nokneadbread (ikkeknaddbrød. ) denne gangen er det nokikkenoe "matpakkebrød" dette brødet passer best med litt smør og brunost til ettermiddagskaffen, eller til en kopp med rykende varm chilikakao som du finner oppskrift på HER
Anbefaler virkelig å innvistere i en jerngryte om man skal bake dette brødet jevnlig. Jeg baker brød hjemme for at jeg liker å vite hva som er i brødet jeg spiser og serverer til barna
Tror ikke det er så nøye, for dette skal stå litt kjølig over natten og putre under folie. “Noknead” brød blir veldig saftige,smaksrikt og bruk av jerngryte i ovn gir en god skorpe
Men nå skal du få vite noe du kanskje IKKE visste. Uansett har jeg nok en dag startet dagen med kake. Ho var dotter av den tysk-romerske keisaren Frans I Stefan av huset Habsburg-Lothringen og Maria Theresia
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.