Oksekjøttet trenger ikke være gjennomstekt. Skjær løken i tynne skiver, rens sjalottløkenog hakk hvitløken, ha mere smør/olje på stekepannen og la all løken surre til den begynner å få litt farge før du heller den i grytenmed kjøttet
Tilsett det i grytenog la det småkoke til sausen tykner. Ta det over i en gryte. Trenger lang koketid -og er den seig, så har du kokt den for lite, blir mør og faller nesten fra hverandre,
) og kokosmakroner med sukker. I tillegg slo jeg til med sukkerfri kokosmakroner (oppskrift her. Nå har jeg altså tresorter å by på til gjester og til å gomle på selv selvsagt
Legg lagvis i et glass eller en krukke medløk, purreløk, dill og sild. Du kan bruke spekesild eller kryddersild alt etter hva du liker best, og du kan bytte ut dill med persille eller rosmarin
Etter en frisk tur på Solastranden kommer vi hjem med iskalde kinn, og da er det godt med en varmende løksuppemed hint av ølsmak som er så mild og søt at til ogmed ungene liker den (alkoholen er kokt bort, så her er det ingen fare)
og gjerne denne -indiskinspirerte dip'en- Du trenger. mens maten putrer på svak varme i mange timer. Denne nydelige gryteretten serverte vi i en bursdagsfeiring
Du trenger. Når du skal lage resten av gryta, varmer du opp olivenoljen i en jerngryte, og når det begynner å lukte kraftig hvitløk, kan du blande inn krydderne
Men det er greit med iltt andre varianter innimellom også, som stekt kyllinglår med frisk salat & fetaost ~ fiskekaker med frisk salat & kvitløksdressing ~ omelett med grønnsaker
Krydder (jeg brukte salt, pepper, gurkemeie, tacokrydder, hvitløkog kajennepepper). Jeg er så glad for at vegansk og kjøttfri mat har blitt så populært for tiden
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.