Marokkanske retter

Marokkanske retter

Ras el hanout - marokkansk krydderblanding

Ras el hanout - marokkansk krydderblanding

Har du besøkt bloggen min før, vet du antakeligvis at jeg er svak for Midt-Østens signaturkryddere. Ras el hanout, er et marokkansk allroundkrydder som brukes i store deler av Nord-Afrika
Kefta Mkaouara

Kefta Mkaouara

Kefta mkaouara er marokkanske kjøttboller i en krydret tomatsaus, servert med stekte egg. Nå har jeg vært lenge borte fra både blogg og lavkarbo
Couscous med biff

Couscous med biff

I går disket min kjære opp med couscous til middag, eller couscsi som de sier i Tunisia. ) Oppskriften er basert på svigermors oppskrift, men man kan selv endre grønnsaker og kjøtt/fisk etter eget ønske
Hjemmelaget Harissa

Hjemmelaget Harissa

I dag har jeg endelig fått laget hjemmelaget Harissa. Harissa er en sterk, nordafrikansk krydderpasta. Den passer godt både til fisk, fugl og kjøtt, og den holder seg lenge i kjøleskapet
Harissa

Harissa

Med denne i kjøleskapet er det mye godt som kan lages. Jeg har pleid å kjøpe Harissa ferdig, men det det er jo litt mer stas og lage det selv

Marokkansk lam med couscous

600 g lammelår, delt i biter på ca 3 cm. 2 hvitløksfedd, finhakket. 1 ts karve. 1 ts tørr koriander. 1 kanelstang
Marokkansk lammegryte

Marokkansk lammegryte

Det marokkanske kjøkkenet har enkelte særtrekk. Couscous er den marokkanske ekvivalenten til ris, det er grove semulegryn
Marokkanske kjøttboller

Marokkanske kjøttboller

Mmmmmarokkansk. Lam, mere lam. Her i kjøttbolleform, igjen fra kokeboka Well Fed, som jeg nevnte i forrige innlegg