Mine Favoritter

Mine Favoritter

  • 16 Oppskrifter
Mine Favoritter
Rognebærgele

Rognebærgele

Jeg plukket rognebær i Heidal  og nå er rognebærgeleen laget og står klar til bruk. Jeg tenker å bruke dette i viltsauser, så det blir spennende å prøve ut den selvlagde

Kjøttsuppe i Crock- pot

/* Font Definitions */. @font-face. {font-family. Times. panose-1. 2 0 5 0 0 0 0 0 0 0. mso-font-charset. 0. mso-generic-font-family
Römertopf og helstekt kylling i Vestfold

Römertopf og helstekt kylling i Vestfold

Römertopf eller leirgryte som vi vanligvis sier på norsk er et fantastisk lite kjøkkenredskap. Leirgryte er en gammel og tradisjonell matlagingsteknikk som brukes over hele verden
Elgstek

Elgstek

Nyttårsmiddagen vår besto av Elgstek med stekte grønnsaker og sopp saus og poteter. Normalt så spiser vi lite, eller helst ingen, poteter, men det er nyttårsaften bare en gang i året, og da er det lov å kose seg litt ekstra
Luke nr. 20: Hjemmelaget grov landpølse

Luke nr. 20: Hjemmelaget grov landpølse

For noen dager siden hadde vi besøk av vår venninne Lise. Hun skulle være med å lage pølser. Vi prøvde pølselaging for første gang i våres, og det ga mersmak
Restemat på alle fat

Restemat på alle fat

Vi er akkurat ferdige med å ynskje kvarandre godt nytt år, og med eit godt nytt år følgjer og restane etter feiringa av jula og det gamle
Mammas gode fiskekaker

Mammas gode fiskekaker

Hjemmelagde fiskekaker er en av mine favorittmiddager. I egen blogg kan man vel være så patriotisk man bare vil

Bolognese-suppe?

Det må vel vere ein variant av minestronesuppe, men fyldigare og utan bacon, tenkte eg. Eg har nokre gongar sett reklame for ei suppe dei kallar bolognese-suppe
Verdens beste brød

Verdens beste brød

Briketter kan ha forskjellig varmeverdi ut fra produsent, så mine tall på plassering og antall, er en antakelse ikke en regel
Fårikål i Rømertopf

Fårikål i Rømertopf

Å lage fårikål i Rømertopf er en super måte å lage denne middagen på. Det er bare å legge kjøtt og kål med salt og pepper lagvis i leirformen, sette den i ovnen og så klarer den seg selv til den er ferdig
LAMMESKANK I RØMERTOPF

LAMMESKANK I RØMERTOPF

DET ER UTGANGSPUNKTET. Fortsettelsen er en hel dag med langtidssteking hvor huset fylles av de herligste dufter av lam, hvitløk, rotfrukter og hva jag nå ellers kan ha stappet oppi gryta
Svineknoke i Römertopf

Svineknoke i Römertopf

Svineknoke i RömertopfDet har vært mange lesere av mine innlegg om denne fantastiske leirgryten. Her kommer en ny råvare som passer perfekt i Römertopfen
Eisbein

Eisbein

Eisbein / Schweinehackse / Svineknoke – kjært barn har mange navn – og mange måter å tilberedes på. Ingredienser