Jeg plukket rognebær i Heidal og nå er rognebærgeleen laget og står klar til bruk. Jeg tenker å bruke dette i viltsauser, så det blir spennende å prøve ut den selvlagde
Römertopf eller leirgryte som vi vanligvis sier på norsk er et fantastisk lite kjøkkenredskap. Leirgryte er en gammel og tradisjonell matlagingsteknikk som brukes over hele verden
Nyttårsmiddagen vår besto av Elgstek med stekte grønnsaker og sopp saus og poteter. Normalt så spiser vi lite, eller helst ingen, poteter, men det er nyttårsaften bare en gang i året, og da er det lov å kose seg litt ekstra
For noen dager siden hadde vi besøk av vår venninne Lise. Hun skulle være med å lage pølser. Vi prøvde pølselaging for første gang i våres, og det ga mersmak
Det må vel vere ein variant av minestronesuppe, men fyldigare og utan bacon, tenkte eg. Eg har nokre gongar sett reklame for ei suppe dei kallar bolognese-suppe
Å lage fårikål i Rømertopf er en super måte å lage denne middagen på. Det er bare å legge kjøtt og kål med salt og pepper lagvis i leirformen, sette den i ovnen og så klarer den seg selv til den er ferdig
DET ER UTGANGSPUNKTET. Fortsettelsen er en hel dag med langtidssteking hvor huset fylles av de herligste dufter av lam, hvitløk, rotfrukter og hva jag nå ellers kan ha stappet oppi gryta
Svineknoke i RömertopfDet har vært mange lesere av mine innlegg om denne fantastiske leirgryten. Her kommer en ny råvare som passer perfekt i Römertopfen