Ferdig til bre på den avkjølte mandelbunnen. Igår fikk jeg en melding fra Chills om at jeg er er nominert til årets “Folkets favoritt” blogg på bloggawards
På søndag skal vi i bursdag til oldefar til mine barn og svigermor har ønsket seg en mandelbunn kake, så jeg og minstemann har kost oss med baking i dag
For de fleste er kanskje ikke dette den første oppskriften man slår opp på i det nye året, pga nyttårsløfter osv, men mitt nyttårsløfte er å gjøre mer av det jeg liker og kose meg enda mer, så i så måte er den definitivt en innertier
Dette avhenger litt av ovnen du bruker, så pass på og følge med underveis. Bunnen er en god og litt seig mandelbunn, toppet med en utrolig fudgy sjokoladetopping
Denne deilige sommerkaken med bær påmandelbunn er veldig frisk og god. Ha på ferske bær. Mandelbunnen, kremen og de ferske bærene er en herlig kombinasjon og gjør dette til en perfekt sommerkake
Avkjøl mandelbunnen i formen og vend den ut på et serveringsfat. Pisk fløte, crème fraîche, melis og sitron til en krem og smør det i et tynt lag på toppen av kaken
Og NÅ ser det endelig ut som disse damene begynner å våkne fra sin vinterdvale og er på jobb igjen. Press ut i en paiform og pass på at den ikke blir for tykk på bunnen
Kaken hever mye i ovnen, og synker sammen igjen etterpå. Kaker med nøtte-/ mandelbunn. Derfor kan det være lurt å åpne ovnsdøren når du ser den hever mye, og så hakke noen hull på toppen av kaken, før du lukker ovnsdøren igjen og lar kaken steke videre
Pass på så de ikke blir for mørke. Sjokolademoussekake med o’choco/mandelbunn, karamell og Tia Maria. (Resten kan du spare til pynt på kaken, eller spis dem opp, de er kjempegode…)
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.