MAROKKANSK TAGINE MED KJØTT, APRIKOSER, ROSINER OG COUSCOUS
Torilds mat
Torilds mat
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Til 4 personer
  • 400 g mørt kjøtt av okse, hjort eller lam i terninger 2x2 cm
  • Krydderblanding til marmorering
  •  
  • Bland alt dette i en plastpose stor nok til kjøttet
  • 2 ts paprika
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts malt spisskummin
  • 1 ts malt koriander (jeg knuste korianderfrø)
  • 1 ts kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 1/4 ts kardemomme
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts kayennepepper (eller vanlig pepper)
  • 1 dash saffran (kan utelates)
  • 2 ts sitronsaft (egentlig 1 ts revet sitronskall)
  • 1 ss olivenolje
  • 1/2 dl olje til steking
  • 1 løk, grovhakket
  • 1 hvitløkfedd, finhakket eller knust
  • 2 ss tomatpuré
  • 5 dl kjøttbuljong (vann + 1 terning)
  • 2 dl tørkede aprikoser
  • 1 dl rosiner
  • 1 ss honning
  • 4 ss grovhakkede cashewnøtter, peanøtter eller valnøtter
  • klippet persille
  • 2 1/2 dl couscous
  • 3 1/2 dl kokende vann
  • 1 ss smør

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.