Afrikansk lammegryte - lammetagine. Med denne nydelige gryta kommer marokko hjem til deg - Dette er marokkansk kyllinggryte ogcouscousmed ristede mandler og spennende krydder
Tilsett vann og litt salt, ta stekepannen tilside når vannet koker og tilsett couscousogrosiner. Der fikk vi servert en kylling ogcouscousrettmed de samme uvante deilige krydderduftene, der vi satt på puter på gulvet og alle spiste fra det samme store fatet - med fingrene - på venstre hånd
Tagine er et nordafrikansk fenomen, så da sier det seg selv at det kommer til å smake mye. Finner jeg det i butikken, handler jeg med meg, og putter i fryseren
Snikgjest skal være mat laget fra bunnen, men denne gang gjorde jeg et unntak da disse marokkanske produktene rett og slett fristet så mye at jeg bare måtte prøve de
Disse havrekjeksene minner litt om havremakroner på smak, men med smak av kanel, aprikos ogrosiner. Legg en spiseskje store klumper med kakerøre rundt på et stekebrett, med god avstand mellom hver (de flyter litt utover)
Det du sitter igjen med er couscous som nå har ny farge og terninger med kjøtt og grønnsaker. Salt og pepre godt, dette er en kraft, så du kan godt være raus med saltet
Kjøtt og løk legges i en kasserolle, vannet tilsettes sammen med laurbærbladet. Nå er retten kanskje i ferd med å gå litt i glemmeboken, men den bør absolutt frem fra glemselen igjen, for dette er en kjempegod gryterett
Og kjekjøttet brukte jeg til en marokkansk-inspirert gryterett som ble ganske god. Nå har det nettopp igjen vært debatt om hvorvidt økologisk er sunnere eller ei, men jeg velger å tro at et dyr som har fått naturlig mat ser bedre ut inni enn et som har levd på, si, soya, og som har fått plenty medmedisiner hele livet
Min variant er basert på en jeg har funnet i en liten marokkansk kokebok og brukt i mange år. Denne salaten kan også serveres som en vegetarmiddag, toppet med litt hot sauce og kanskje et speilegg
Server medcouscousog finhakket koriander. Kutt løk og hvitløk, og brun i en panne med nøytal olje. Med småkoking under lokk over lengre tid, får du virkelig frem de kraftige nordafrikanske smakene
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.