Reinsdyrstek er noe av det mest eksotiske norske maten jeg kan servere mine gjester. Jeg som er nabo til Trollheimen, er så heldig å få kjøpt smakfullt, kortreist kjøtt fra min lokale reineier på Nerskogen
Verdens beste Pavlova. Dette er virkelig pavlova på sitt beste. Den syrlige lemoncurden gir den perfekte kontrasten til den søte marengsbunnen, og med fløyelsmyk krem og det beste av frukt og bær kan det ikke bli bedre
Da jeg var ung og bakte eplekake når venninnene mine skulle komme på besøk, eller jeg skulle ha med en kake på speidermøte, var favoritten eplekake med vaniljesaus
Gul ertersuppe er en sjelden gjest hos oss, men jammen er det godt med den gammeldagse husmannskosten av og til, man må bare huske på å legge i vann ertene kvelden før
Første gang jeg hørte om denne kaken var i "Påskelabyrinten" med han "Viggo", jeg fant ut at denne kaken måtte jeg prøve, og det viste seg at oppskriften var lett å finne både på nettet og i kokebøker
Tapas er blitt et vidt begrep, en grei måte å lage gjestemat på er det også, man tar det man har, og nå har man sikkert en del julemat igjen, en bit ribbe, litt laks osv
Uansett hvordan vi tilbereder laks så er det sunn mat med viktige næringsstoffer, laks er en av de fiskesorter som er viktig å spise opptil flere ganger i uken, og siden vi spiser laks så ofte, gjelder det å variere
Her er det bare å bruke fantasien, det meste passer på blinis. Jeg har brukt røkt laks, rømmeklatt og hakket rødløk på noen og potetsalat med spekeskinke på den andre delen av blinis
Å trille og steke kjøttboller er noe av det kjedeligste jeg vet, derfor har jeg begynt å steke de i stekeovnen og det går helt utmerket, du kan steke de i langpannen med litt smør eller olje i bunnen eller på bakepapir som jeg har gjort her
Disse kjøttbollene passer like godt til middag som til tapasbordet, de er velsmakende og saftige. Etter at jeg begynte med å steke kjøttboller på plate i stekeovnen går det veldig raskt og man slipper å stå over en varm stekepanne
Jeg synes det er så greit å la betjeningen i fiskedisken filetere flyndren for meg, jeg vet hvordan det skal gjøres, men det er et stykke vei fra teorien og det å foreta inngrepet på denne fantastiske råvaren som er nydelig enten den stekes eller kokes
Vi har ganske ofte suppe til middag, det er så utrolig mange varianter å velge mellom, så mange forskjellige smaker, noen er lette å lage, noen er det litt mer arbeid med
Mine knekkebrød var helt sprøe etter 50 min. Knasende sprø, masse smak nyyyydelig til ostebordet og enkel å lage, så i dag er det nøtteknekkebrød, ost og rødvin som står på menyen her i Spania, skikkelig kosemat spør du meg
Fersk torsk er fantastisk god mat enten den er kokt eller stekt, og det er utrolig mange måter man kan variere torsk på, og så er det såååå sundt og næringsrikt
Herlige rundstykker til søndagsfrokosten, med "litt å tygge på" og deilig søtsmak av tørket frukt, smaker aldeles nydelig til frokostegget eller med smør og brunost