min kokebok

min kokebok

Toves rabarbrakake med vaniljekrem

Toves rabarbrakake med vaniljekrem

Fyrstekaka med rabarbrafyll er en av disse gode minnene. Kaken ble stekt på 185 grader i 35 minutter. Det er vel ikke noen vits i å gi seg på kakefronten med det første, og det er på tide å ta fram denne kaken i rampelyset igjen, noe som passer fint i disse tidlige rabarbratider

Rabarbrasyltetøy

Rabarbrasyltetøy. Tweet. … eller rabarbrafyll om du vil. Dette brukte jeg til kaken Toves rabarbrakake med vaniljekrem, som vi ble veldig fornøyde med
Røkt svinekam med waldorfsalat

Røkt svinekam med waldorfsalat

La kjøttet hvile i minst 15 minutter før du skjærer det opp. Røkt svinekam er noe av det beste vi kan ha til middag, det er rett og slett kjempe godt
Kalkun med waldorfsalat og fløtesaus

Kalkun med waldorfsalat og fløtesaus

Nå er det snart nyttårsaften, da tenkte jeg at jeg skulle lage en kalkun til familie og gjester. På denne tiden er jo kalkun på tilbud i de fleste butikker, jeg har kjøpt en 5 kilos kalkun på Rema 1000 til 20,- kroner kiloet
Evas brød

Evas brød

Steker på 200 grader i ca 30 min. Et fantastisk godt brød. Oppskrift fått av Eva på Brimi Fjellstugu. 4 små runde brød
Naan brød

Naan brød

Tilslutt tilsettes hvetemelet og elt deigen for hånd i 5 minutter. Her kommer oppskrift på naan brød. Jeg kaldhevet deigen over natten i kjøleskap, men man kan også "hurtigheve" deigen
Knallgode brød del 1

Knallgode brød del 1

Dette bør stå i minst tre timar - eller over natta.  I dag vart eg litt skuffa då det ikkje låg lapp i postkassa om bokpakke
Eltefrie brød

Eltefrie brød

La brødene steke i ti minutter før du skrur ned varmen til 180 grader, og lar dem steke i 40 minutter til
Nybakt brød, eit steg i riktig retning

Nybakt brød, eit steg i riktig retning

Eitt av mine nye mål for året er å bake meir brød. Fordi eg er den pliktoppfyllande mora eg er (hehe) kjente eg at eg måtte byrje å bake brød for gjere mitt for at borna mine ikkje skal få allergi
Marokkansk brød

Marokkansk brød

Brødleivene brytes i mindre biter før servering. 3 brødleiver med semulegryn stekt i stekepanne1 pk tørrgjær3 dl lunkent vann300 g hvetemel100 g semulegryn (eller durumhvete hvis du har)1 1/4 ts salt---1
Eltefritt brød

Eltefritt brød

¤ Sett brødene midt i ovnen (som er varmet opp til 250 grader) og stek dem på denne sterke varmen i 20 minutter. ) og steker dem videre i 15 minutter. ¤ Sett brødene midt i ovnen (som er varmet opp til 250 grader) og stek dem på denne sterke varmen i 20 minutter ¤ Så senker du varmen til 200 grader (ikke ta ut brødene. ) og steker dem videre i 15 minutter
Eltefritt brød

Eltefritt brød

Grovt mel vil føre til at brødet blir tyngre og mindre luftig. La gryten stå i 20-30 minutter. La brødet steke i 30 minutter med lokket på, før du tar av lokket, setter ned varmen til 200 grader og lar brødet steke i ca 15 minutter til. 30 minutter med. ca 15 minutter til
Hjemmebakt brød

Hjemmebakt brød

Ved å bake brød selv, vet du hva slags ingredienser du bruker, du slipper brød med "farget" mel og du slipper alle de stoffene som ofte er tilsatt i "kjøpebrød" for at de skal holde seg lenge, og ikke minst, du har kontroll på sukkermengde
Nybakt brød til frokost!

Nybakt brød til frokost!

Brødbakemaskinen min fra Philips finner du her. Jeg har fått meg en brødbakemaskin, som gir meg nybakt hjemmelaget brød til frokost
Foccacia brød

Foccacia brød

Løs gjæren opp i lunkent vannTilsett 3/4 av oljen, salt og sukkerElt inn hvetemel (skal bli tynn, grøtaktig)Tilsett resten av oljen helt mot sluttenHev i 30 minutterHell i smurt langpanne (den er fortsatt ganske tynn, så skyv den ut av bollen med en slikkepott)Etterhev i 20 minutterHell litt olivenolje over, stikk hull i brødet med fingertuppene og dryss over maldonsalt og rosmarinStekes på nederste rille på 200 grader i 20-30 minutter 7 dl vann

Pink Strawberry Marzipan Cake

Dette tar ca 10 minutter med handmikser eller kjøkkenmaskin. Visp egg og sukker til tykk og luftig eggedosis (ca 10 min). Stek nederst i ovnen på 160 grader i ca 35-40 minutter

Skolebrød

▼ . 2012. (48). ► . juli. (1). juni. (13). Burgers. Flowers. Choclate on Chocolate. Kjötbullar. Rosa Fristelse. Brownie/Gift. Verdens Beste Bløtkake
Verdens Beste Bløtkake

Verdens Beste Bløtkake

160 grader i ca 30-35 minutter. Bløtkake er som. oftes servert i. bursdager og lignende. Her er en enkel oppskrift
Prinsesstårta

Prinsesstårta

Sett kaken i kjøleskapet i minst en time.  Min første Prinsesstårta.  Jeg  har kjøpt meg et nytt kakefat hos Fru Dahl,
Kake til sølvbryllup

Kake til sølvbryllup

Sølvbryllup er verdt å feire. Dette er en bløtkake med aprikos og vanilje. Gratulerer på den store dagen
jubileumskake til en 50 åring

jubileumskake til en 50 åring

Naboen fyller 50 år, og i den forbindelse ønsket han seg en frisk bløtkake med gule og orange blomster, gull og kobberdetaljer og brunt lær