Fyrstekaka med rabarbrafyll er en av disse gode minnene. Kaken ble stekt på 185 grader i 35 minutter. Det er vel ikke noen vits i å gi seg på kakefronten med det første, og det er på tide å ta fram denne kaken i rampelyset igjen, noe som passer fint i disse tidlige rabarbratider
Nå er det snart nyttårsaften, da tenkte jeg at jeg skulle lage en kalkun til familie og gjester. På denne tiden er jo kalkun på tilbud i de fleste butikker, jeg har kjøpt en 5 kilos kalkun på Rema 1000 til 20,- kroner kiloet
Tilslutt tilsettes hvetemelet og elt deigen for hånd i 5 minutter. Her kommer oppskrift på naan brød. Jeg kaldhevet deigen over natten i kjøleskap, men man kan også "hurtigheve" deigen
Eitt av mine nye mål for året er å bake meir brød. Fordi eg er den pliktoppfyllande mora eg er (hehe) kjente eg at eg måtte byrje å bake brød for gjere mitt for at borna mine ikkje skal få allergi
Brødleivene brytes i mindre biter før servering. 3 brødleiver med semulegryn stekt i stekepanne1 pk tørrgjær3 dl lunkent vann300 g hvetemel100 g semulegryn (eller durumhvete hvis du har)1 1/4 ts salt---1
¤ Sett brødene midt i ovnen (som er varmet opp til 250 grader) og stek dem på denne sterke varmen i 20 minutter. ) og steker dem videre i 15 minutter. ¤ Sett brødene midt i ovnen (som er varmet opp til 250 grader) og stek dem på denne sterke varmen i 20 minutter ¤ Så senker du varmen til 200 grader (ikke ta ut brødene. ) og steker dem videre i 15 minutter
Grovt mel vil føre til at brødet blir tyngre og mindre luftig. La gryten stå i 20-30 minutter. La brødet steke i 30 minutter med lokket på, før du tar av lokket, setter ned varmen til 200 grader og lar brødet steke i ca 15 minutter til. 30 minutter med. ca 15 minutter til
Ved å bake brød selv, vet du hva slags ingredienser du bruker, du slipper brød med "farget" mel og du slipper alle de stoffene som ofte er tilsatt i "kjøpebrød" for at de skal holde seg lenge, og ikke minst, du har kontroll på sukkermengde
Løs gjæren opp i lunkent vannTilsett 3/4 av oljen, salt og sukkerElt inn hvetemel (skal bli tynn, grøtaktig)Tilsett resten av oljen helt mot sluttenHev i 30 minutterHell i smurt langpanne (den er fortsatt ganske tynn, så skyv den ut av bollen med en slikkepott)Etterhev i 20 minutterHell litt olivenolje over, stikk hull i brødet med fingertuppene og dryss over maldonsalt og rosmarinStekes på nederste rille på 200 grader i 20-30 minutter 7 dl vann
Dette tar ca 10 minutter med handmikser eller kjøkkenmaskin. Visp egg og sukker til tykk og luftig eggedosis (ca 10 min). Stek nederst i ovnen på 160 grader i ca 35-40 minutter