Sil sjyen fra kjøttet og kok opp sammen med resten av ingrediensene. smak til med soyasaus. Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle og pisk godt sammen, legg fileten i en pose
En leigryte (sett denne i vann på morgningen)1 hel kylling - Gni denne med pepper, salt og spisskummin1 søtpotet - skjær i biter1 squash - skjær i biter1 løk - del i 41 liten håndfull rosiner1 liten håndfull mandler1 kanelstang1 ts koriander1 ts spisskummin3 hvitløksfedd1/2 sitron - i skiversalt pepper vannta opp leirgryten fra vannet, legg i grønnsakene og rør godt inn krydderet, mandler og rosiner. Legg på kyllingen og ha på lokket Sett leirgryten i kald ovn og sett den på 250 graderLa den stå i ca 40- 50 minutter 1 hel kylling. 1/2 sitron - i skiversalt pepper vannta opp leirgryten fra vannet, legg i grønnsakene og rør godt inn krydderet, mandler og rosiner
start med potetene (se link over)Krydre kalkunfiletenemed salt, pepper og litt curry og stek dem med litt smør i en stekepanneNår kalkunfiletene er ferdige, ta dem ut av pannen
Det er egentlig litt feil å kalle det en waldorfsalat, for det mangler både druer og selleri – men jeg har med det som er viktigst i mine øyne, nemlig epler og valnøtter
Pinnekjøtt spises med poteter, sjy og kålrabistappe. Det blir ikke jul før hele huset dufter av lammesidene som damper på kjøkkenet og venter på å bli spist, som årets beste måltid
Nydelig tilbehør til kylling ogkalkun . Deretter la jeg over de brunede kyllingene mine på et stekebrett med olje og gne de inn med mer rosemarin og timian
Dette innlegget burde jo egentlig kommet i desember og ikke begynnelsen av januar, hehe. Men forhåpentligvis får noen glede av det på et senere tidspunkt
Og salig godt sammen medkalkun,eller kylling. Waldorfsalat er noe jeg har fått mer og mer sansen for,det fantastiske søte sammen med den smakfulle middagen
Prøv den sammen medkalkunen til nyttårsaften eller ved siden av den kokte juleskinken i år. Riv over litt sitronskall og bland forsiktig, til du har fått dekket alt med krem
Her finner du oppskrift på både kalkunen, stuffingen/fyllet, tranebærsaus ogfløtesaus. Ta ut innmatposen av kalkunenBind opp kalkunenmed hyssing så ikke vinger og lår sprikerFyll kalkunenmed stuffingenGni kalkunen inn med sitron og pensle med smeltet smør som er blandet med salt og pepperSkjær løk og gulrot, og evt andre rotgrønnsaker og legg de sammen med vann i bunnen av langpannenStek kalkunen en halv time pr
Nyt den flotte nyttårs middagen med tilbehør som Waldorfsalatog godt brød. Hva med å imponere med høne eller kalkunmed urte- og hvitløksmør, fylt med spennende fyll av ris, tørkede bær, epler og urter til nyttårs middagen
Jeg synes alltid at det er et lite prosjekt å sette igang å tilberede helstekt kalkun, men dette sitter nok mer i hodet mitt (i ogmed at kalkunen er så stor) enn det faktisk er i praksis
Deilig luftig salatkrem fylt til randen med masse spennende smaker, former og konsistenser gjør waldorfsalaten til et av høydepunktene på kalkuntallerkenen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.