Nyhøstede poteter inneholder mer C-vitaminer enn dem som er lagret. Størstedelen av poteten inneholder faktisk vann, men de inneholder også karbohydrater, protein og mineral som, jern, kalsium og kalium
Som sjokoladeelsker så er vel brownies en av mine favoritt-kaker. Sjokoladekake med kulturmelk. På bloggen Hannes Kaker fant jeg en oppskrift på sjokoladekake med kulturmelk, og denne er utrolig god, saftig og holdbar i flere dager
Her er en god oppskrift med laks, som er både rask og sunn. Til 4 porsjoner. 500 gram Laksefilet uten skinn og bein Salt og pepper2 stk Løk1 stk Rød paprika1 stk
Søtpotet - Cupcakes. Søtpotet i cupcakes gir luftige og saftige cupcakes som garantert vekker oppsikt, ettersom søtpotet ikke er det som brukes mest i bakst
Vi spiser ribbe på juleaften og i år som i fjor blir det ribbe ala Hellstrøm. Ribben stekes sammen med grønnsaker som gjør ribben ekstra saftig og smakfull
Når man hører om moussaka tenker nok de fleste på “den greske retten som ligner på lasagne”, og det er kanskje ikke så rart siden de ligner litt på hverandre
som den serveres i Sør Afrika. Her går det unna. Se også denne oppskrift på Bobotie blogget tidligere. 6 personerStekeovn 180 grader i 30 minutter1 tykk skorpefri brødskive i terninger (lyst/grovt)2 dl melk---1 stor løk finhakketolje400 g kjøttdeig2 hvitløkfedd finhakket3 ts karri1 ts gurkemeie3 ts tomatpuré100 g aprikoser strimlet0,6 dl eplechutney1 ts worcestershiresaus200 g hermetiske tomater (1/2 boks)saltpepper ---2 egglitt saltfrasilt melk (fra brødet) 2-3 laurbærblad---Afrikanske land er svært glad i aprikoser
Stekeovn - grill på høy effekt øverst i ovnen noen minutter. Følg med. Du trenger lange skiver av lyst brød (oppskrift her), god pesto, ost, tomat, agurk, evt
Vi er ikke noen stor-spisere på lam i Bakkely,men denne lammegryten fikk virkelig ben å gå på. Og som det ofte er med lam,den smakte nesten enda bedre to dager etter
Hodekål inneholder også B-vitaminet folat som er særlig viktig for kvinner i fertil alder. I dag er det fårikålens dag, som hvert år feires siste torsdagen i september
Ernærings- og kostholdsblogg | Ernæringsfysiolog Rannveig Nitter