Induksjonsplatene våre har konket. Krise i heimen - avhengig av å lage lettvine middager for tiden, og vips så kan jeg ikke koke pasta eller steke kjøttdeig
Middag må man ha hver dag og noen dager er det vanskligere å vite hva man skal lage enn andre, i mitt tilfelle tyr jeg ofte til pai når jeg ikke helt vet hva jeg skal servere til middag
Chicken curry med nøtter, rosiner og linser lager jeg litt mildere, så jeg har valgt rieslinger som passer godt til, som ikke har så mye sødme som jeg vanligvis velger til kruttcurry-ene mine
For en søndag, jeg blir syk sånn seriøst en gang hvert femte år eller noe, og når det skjer skal det selvfølgelig skje en dag jeg faktisk hadde planer jeg har gleda meg så lenge til
dette er såååå mye bedre enn de "naanbrødene" du kjøper på butikken. de fra butikken har ikke sprø skorpe, ikke like luftig som hjemmelaget og ikke minst så er de super seige
Godt krydrede kjøttboller kan brukes i en tapas-buffè, som forrett, eller som kveldskos. Man kan krydre de med alle ulike kryder for å få variasjoner, og jeg synes de skal smake mye
Det finnes utallige varianter av kyllingsuppe å finne, og kyllingsupper er blant minefavoritter. Denne nydelige oppskriften fikk jeg av en tidligere arbeidskollega av min mann, Lise Fjelde, for lenge siden
2 finhakket løk2 finhakket fedd hvitløk300 g karbonadedeig eller annen kjøttdeig3 dl risottoris (jeg bruker arborioris)6 dl vann2 terninger kjøttbuljong75 g tomatpurèsaltsmør Fres løk og hvitløk i olje og smør i en kjele til den blir myk
Dette er en deilig, sunn og mettende suppe som passer like godt som en frisk og vårlig forrett, som en varmende hovedrett når mørket og kulden sniker seg på
Det vil si. vi skulle lese til eksamen, spise en god middag og drikke litt vin, fordi det er så mye lettere å gjøre skolearbeid når man kombinerer det med noe hyggelig
2 kyllingfileeter delt på langssalt og pepper2 ss rapsolje2 bokser hermetiske tomater (knuste)2 bokser hermetiske kikerter1 ts gurkemeie1 s malt spisskummen1 ts salt1 ts pepper2 båter finhakket hvitløk4 snittet vårløk100 g bladpersille Hell tomater, kikerter, hvitløk og krydder i en ildfast form
Oppskriften er hentet fra en av mine yndlingskokebøker. Sunn uke fortsetter med en deilig lunsj rett som du kan ta med deg i matboksen og tilberede allerede kvelden før