Mine Favoritter

Mine Favoritter

  • 16 Oppskrifter
Mine Favoritter
Koreansk kimchi på en enkel måte

Koreansk kimchi på en enkel måte

Første gang jeg fikk smake kimchi var da ei studievenninne fra Trondheim serverte lekre koreanske retter på koreansk aften, sammen andre matglade jenter

Sjokolademakroner med Kaffetrøffel

Etter flere forsøk klarte jeg endelig å lage franske makroner Denne oppskriften mener jeg er den tryggeste og det er veldig viktig å være nøyaktig
Koreansk mat- bulgogi og kimchi.

Koreansk mat- bulgogi og kimchi.

Koreansk mat er kjempegodt. I alle fall synes vi det. I 2004 var vi 15 dager i Korea og spiste bare koreansk mat morgen-middag-kveld
Koreansk på mange fat

Koreansk på mange fat

Koreansk mat var for meg uventet godt. Jeg er ekstremt glad i all japansk mat, synes thai og kinesisk er ordentlig godt, elsker vietnamesisk, men hadde altså ingen forventning til koreansk mat
Kålrabistappe

Kålrabistappe

Mm, kålrabistappe. Jeg synes kålrabistappe kan smake litt beskt eller sterkt hvis man bare har kålrabi i stappa, så for å gjøre smaken mildere har jeg tilsatt potet og gulrot
Bibimbap

Bibimbap

Nå er det lenge siden vi har hatt koreansk og lengselen etter denne type mat kan komme med jevne mellomrom, i dag tenkte jeg vi skal ha Bibimbap som betyr blandet ris, men i en fornorsket versjon
Ssamjang, pikant koreansk dippingsaus

Ssamjang, pikant koreansk dippingsaus

Problemet med denne sausen er at det ikke er så lett å få tak i 2 av ingrediensene. Jeg har som regel fått Mannen til å ta med seg en liten boks eller to med ferdig dippingsaus fra Korea når han er der i jobbsammenheg
Valgfagssuppe Tom Yam

Valgfagssuppe Tom Yam

I dag har vi hatt siste dag med valgfag asiatisk mat. Egentlig er det ganske så trist, siden vi har vært en super gjeng på kjøkkenet
Tofu med grønnsaker

Tofu med grønnsaker

En enkel og sunn koreansk siderett. Ingredienser.  . 1/2 pakke tofu. 1/2 løk. 2 gulerøtter. litt purre. salt og pepper
Frityrstekt kylling med saus (Yangnyeom tongdak)

Frityrstekt kylling med saus (Yangnyeom tongdak)

Jeg husker veldig godt første gang jeg smakte denne retten i Korea. Sausen var sterkere enn jeg var vant til, og mens alle andre syns det smakte godt ble jeg rød i fjestet og drakk så mye vann som mulig

Spinatsalat

Denne spinatsalaten er inspirert av de koreanske siderettene, men den er både ganske sunn, velsmakende og veldig enkel
Dakgalbi!

Dakgalbi!

Riskaker har jeg enda ikke funnet i Norge, så jeg har lagd mine egne. ok, here goes notthing. Vårt første innlegg
Franske makroner med bringebær

Franske makroner med bringebær

Heisann lesere. Nå er endelig sommeren her, og da nytes dagene mye utendørs. Men litt tid til blogging og baking blir det jo likevel
Koreanskinspirert kjøtt på grillen

Koreanskinspirert kjøtt på grillen

Når jeg går på butikken for å se etter noe godt å ha på grillen lurer jeg på om alle er sponset av samme marinade/grillkrydder-produsent