Kjøttpai med løk og gulrot. Tidligere utgaver av Davidskjøkken. Ha 2-3 ss olivenolje, 1 ts salt og 1 ts pepper i en brødpose sammen med rotgrønnsakene. La gryta småkoke i 20-30 minutter til den begynner å tykne og smakene har satt seg
• Parmigiano-Reggiano (Parmesan). • En god kjøkkenkniv. Da Eskild for tiden er opptatt med å styre underholdningsavdelingen her på DS, har matspalten fått en ny forfatter
At juryen skulle velge Et kjøkken i Istanbul foran vegetarbastionene Green Bonanza og Vegetarbloggen, som har inspirert tusenvis til en grønnere og mer vegetarisk livsstil hadde jeg ikke ventet
0,5 liter søt eller sur melk (lettmelk eller kulturmelk)0,5 liter vann1 pose blå tørrgjær2 ts salt12 dl sammalt hvete5 dl sammalt rug5 dl hvetekorn6-8 dl hvetemel3 ss upolerte sesamfrø (eller polerte, hvis du ikke har upolerte)1. kna den sammen og formes til 3-4 brød. 6-8 dl hvetemel. 3-4 brød
I tiden fremover vil jeg kunne presentere en rekke kulinariske opplevelser fra mitt eget kjøkken. Sjansen for at dette var på tilbud da jeg kjøpte det er stor, for normalt ville jeg valgt findus-grønnsaker
Dekk bollen med lokk eller plast, og la stå og heve på kjøkkenbenken natten over eller i minst 9-10 timer. Form deigen til en pølse, som du deler opp i 8-10 like store emner. La rundstykkene hvile under et klede i ca 20-30 minutter. Sett ovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme, og la rundstykkene steke i ca 30-35 minutter til de er passe stekte. Grovbakst - 550 gram Salt - 1 ts Tørrgjær - 1/2 ts Vann - 4,5 dl
Press vannet ut av gelatinplaten og bland det godt ut med ca 1-2 ss kokende vann (varm litt vann i en kopp i mikroen eller tilsvarende). Bunn Havrekjeks - 75 gram Smør, romtemperert - 1,5 ss Kanel - 1/4 ts Ostemasse Gelatin - 1 plate Kremfløte - 1,5 dl Kremost naturell, romtemperert - 75 gram Vaniljestang - 1 stk Melis - 2 ss Sitron, helst økologisk - 1/2 stk Vann - 1-2 ss Eplefyll Epler - 2 stk Sukker - 2 ss Vann - 2 ss
Sett på lokk og la pastagryten koke i 12-15 minutter, til pastaen er ferdigkokt og gryten har tyknet. «Alt i ett» kremet kyllinggryte Kylling - 3 fileter Sopp - 250 gram Sjalottløk - 2 stk Hvitløk - 1 fedd Matfløte - 2 dl Kyllingkraft - 3 dl Pasta - 200 gram Soltørkede tomater - 4-5 stk Spinat - 2 never Salt og pepper Olje - Til steking Til servering Parmesan - Valgfritt
Tilsett vann (kaldt eller opp til rundt 25 grader), honning og olje, og elt deigen sammen med en kjøkkenmaskin i 10-15 minutter. Dekk til bollen med et lokk eller klede og la deigen heve på et lunt sted i 1-2 timer, avhengig av hvor kaldt du har det i rommet og hvor kaldt vannet var. Etter 30 minutter setter du ovnen på 210 grader vanlig over- og undervarme. Stek brytebrødene midt i ovnen i cirka 17-20 minutter. Fullkornshvetemel - 350 gram Siktet hvetemel - 250 gram Tørrgjær - 1/2 pose Salt - 1 ts Honning - 1/2 ss Vann - cirka 4,5 dl Olivenolje - 2 ss Pensling og pynt Egg Valmuefrø
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.