100 gram
grønnkål inneholder mer kalsium enn 1 dl melk, og den er mettet med kostfiber og har et høyt C-vitaminnivå, i følge Bama. Så bra da, at sesongen for både forkjølelser, influensa og grønnkål er omtrent samtidig! Grønnkålen er aller best nå om vinteren.
Jeg bruker derfor alltid cherrytomater eller en annen type små tomater på våren og tidlig sommer. Tomatene begynner så smått å bli gode, men helt i sesong er de ikke ennå
I det siste har jeg laget dip av store hvitebønnermed sitron,olivenolje og cumin. Vi har heldigvis opptil flere velassorterte eksotiske butikker her på Lillehammer, og det er utrolig mye billigere og bedre å kjøpe store poser med tørkede bønner som vannes ut over natten, og koker i lettsaltet vann dagen etter
pastirma, pancetta, bacon eller spekeskinke, uten skinn og skjært i strimler eller små terninger). Du vil ikke få den samme krydrede smaken, men det blir også veldig godt – en av de mest populære lunsjkaféene i mitt nabolag lager for eksempel sin kuru fasulye med pastırma, tyrkisk pastrami
Uansett, her er i alle fall en vegetarvennlig rett for den som vil prøve det. Jeg fikk lyst til å lage noe annet enn de vanlige hamburgerne med karbonadedeig, og da falt valget på bønner, som jeg ser så mange andre bruke
Hell sausen i en ildfast form, legg laksen uten skinn i sausen. Når jeg vil gjøre matlagingen ekstra lettvint kjøper jeg ofte bønner, linser eller erter på boks, og kombinerer det med kjøtt eller fisk av ulike slag
Været ute minner mer om tidlig høst enn om blomsterspiring og sommerfornemmelser. Når de har fått stekt litt sammen med løken tilsettes både ferske og hermetiserte tomater, et par tørka laubærblad og fersk rosmarin
Ikke minst er det herlig med en trøffel til kaffen. Form massen til små kuler og vend dem i kokos. Fortsett til all sjokoladen er smeltet og ta kjelen av varmen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.