Gryta er full av gode smaker, så lagde bare en rett denne gangen med tilbehør. Indisk Dal, eller linsegryte er en kjent indisk rett som serveres alene med ris og tilbehør eller sammen med flere retter
Tilbehør jeg liker er grillet paprika, tomat, ananasskiver og squash. Jeg skjærer av alt jeg klarer fra beinet med en skarp kniv, og deler i like store terninger
Så, här kommer en quorngryta med indiska smaker. Brukar ni laga vegetariskt med quorn, då. Jag gillar de indiska smakerna - kryddigt och smakrikt utan att vara jobbigt starkt
Og etter en masse googling og litt "vi tar det vi har prinsippet" ente vi opp med en slager. Best med en grønnsak pr spyd da de har forskjellig grilltid
** Bruk gjerne laktosefri eller plantebasert fløte, kokosmelk smaker også godt. Med utgangspunkt i en annen oppskrift, Quorn tikka masala, tilberedte vi en deilig restegryte med det vi hadde tilgjengelig i kjøleskapet
Denne inneholder masse grønnsaker, sunt fett og en god proteinkilde med kyllingfilêt - for å ikkje snakke om at den er uten gluten og kan fint lages uten melk
Ønsker du en tykkere og glattere saus, kan du fjerne kyllingbitene og kjøre sausen med stavmikser. Server med frisk koriander, mangochutney og ekstra yoghurt ved siden av
Linsegryta smaker like godt dagen etter, når smakene har modnet seg. Etter at jeg begynte med kjøttfri mandag har jeg virkelig fått øynene opp for hvilket verdifullt næringsmiddel bønner og linser er
En indisk curry med masse gode smaker som er tyknet med mandler og valmuefrø. lammekjøtt med ben. Stek løken på svak varme i en jernkjele sammen med ingefær, hvitløk og chili i smør i ca
Blomkålsfrikadellene er raskt laget, og de smaker godt med ris, yoghurtsaus og mangochutney til. Miks til en glatt røre med en stavmikser, eller med en potetstapper
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.