Dette er en italiensk rett, men focaccia er populært både i og utenfor Italia, og kan nytes som den er, som tilbehør til andre retter, eller som smørbrød
Rens og skjær rødløk i små terninger og sopp i tynne skiver. Surr løken og soppen i litt olivenolje et par minutter i en varm panne, slik at løken begynner å bli myk og du får frem sødmen
Helgene raser avgårde og i morgen starter "min" gruppe på kakekrigen. Smelt smør/margarin, tilsett melken i det smelta smøret og hell litt væske og litt avsaltet av det over gjæren
Deigen skal ikke være for klissete, jeg bruker bakepapir i brødformenogså, lettvint å få brødet ut. Rør ut gjær, salt og honning i kaldt vann på ettermiddagen
Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brødog korn. Jeg har funnet oppskriften inne på Trines Matblogg, og gjort noen små endringer
Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brødog korn. Kaldheving gir fersk bakst til frokost, og ingenting er vel bedre nå i romjulen
Brødet er også veldig enkelt å lage, man rører det sammen om kvelden, bretter og strekker noen ganger dagen etter, så har du godt hjemmebakt brød til lunsj
3,5 dl lettkokte havregryn3,5 dl sammalt rug 1,5 dl sesamfrø2 dl solsikkefrø1 dl knuste linfrø (for at linfrøoljen skal tas opp)1 dl hakkede valnøtter1 ts salt7 dl vann Knus linfrø og hakk valnøtter Bland alt det tørre før du tilsetter vann og lar dette stå i ca en halvtime Smør deretter ut røren i to langpanner og stek i ovnen på 180 grader i 30 minutter (helst på varmluft)Ta dem ut av ovnen og del dem opp i stykker med en pizzaskjærer. Legg deretter bitene på rist og stek videre på 100 grader i 60 minutter med ovnsdøren litt på gløtt