Jakten etter det perfekte hjemmebakte brødet har tatt slutt. Endelig. Lite visste jeg om hvor fantastisk enkelt det er å bake steinovnsbakt brød hjemme
Det finnes mange variasjoner av søt gjærbakst, men bare en deig spørr du meg. Det er denne jeg bruker hver gang jeg baker søt bakst, så varierer jeg heller fyll, smakstilsetninger eller fasong
Ingenting er som nybakt gjærbakst UA-32650012-1Ingredienser. Marius som går i 6. klasse hadde som hjemmelekse å lage kanelsnurrer denne uken, og da synes han at det passet fint at han lagde det til søsterens bursdagsselskap i morgen
Grunnoppskrift på boller á la Schakenda1 kg hvetemel½ l h-melk (kald)150 g sukker15 g salt (dette gjør bollene litt salte - du kan gjerne bruke 1-2 ts i stedet)15 g kardemomme1 stort egg50 g fersk gjær (for søt gjærbakst)150 g smør i terninger1 pisket egg til å pensle medHa alle ingrediensene minus smøret i bakebollen, og la det elte i 15 minutter
Jeg eg veldig glad i gjærbakst generelt og kanskje spesielt brødbakst. Hjemme hos mamma gikk det mye i søt gjærbakst av alle slag fra prinsessekake til kringler videre til wienerbrød og vannbakkels
Baking av boller sto derfor på planen i god tid, det er jo ikke noe problem å fryse gjærbakst. Deigen kan også brukes til annen gjærbakst som for eksempel kanelsnurrer/skillingsboller eller skolebrød
Major til å bake gjærbakst om dagen, så kanskje det er derfor det er så morro å bake igjen. Fant en oppskrift på nett på en kringle fyllt med vaniljekrem og kanel