Ta vare på kokevannet, dette kan brukes som kokekraft i retten. Vi starter med utvanning av fisken. Bruk et stort kar og skift vann ofte under utvanningen for at fiskenikke skal bli for salt
Tradisjonen forteller at den ble introdusertiKristiansund av fiskeoppkjøpere fra Baskerland i. Bacalao er på norsk en klippfiskrett, ofte tomatbasert med opprinnelsei Portugal
somsikkert er kilden. Bacalao er en gjenganger som festmat hos oss. I den håndskrevne oppskriften jeg har (minhåndskrift) står det Jahn Ottos Bacalao, husker ikke helt hvorfor, men når jeg googler får jeg svaret
Bacalaobliri dag brukt som festrett, selv om den før itiden var mer som en hverdagsrett å regne. Det selges også saltmoden fisk, somikke er tørket, under betegnelsen klippfiski norske butikker
Jeg dro til nærmeste Rema med oppskriftsheftet under armen og handlet in akkurat det som stod. Jeg har aldri laget bacalao før, men jeg vet likevel at det opprinnelig skal være utvannet klippfiski den, men tenkte likevel å gi denne enkle og raske oppskriften en sjanse
Bacalao er mest kjent i Norge, som en klippfiskrett, ofte tomatbasert med opprinnelsei Portugal. Klippfisk er saltet og tørket fisk, som må vannes ut igjen før tilberedning
En herlig, enkel bacalaooppskrift jeg har fått fra min manns onkel, Alf Borgund. Jeg kjøper gjerne klippfiskiskinn og benfriebiter, det er litt dyrere, men verdt å slippearbeidet med rensing
Klippfisk er kanskje det beste av de tre tørrfiskslageneklippfisk, stokkfisk, (eller det man merkelig nok kaller tørrfiski dag, men som het stokkfisk før, akkurat somi resten av Europa i dag)
fargerikt på tallerkenen som det blir. Varm opp bønnene som skrevet på boksen. Å grilleBacalao er ingen kunst, men retten får allikevel noe kunstnerisk over seg
Etter at jeg begynte å ovnsbake klippfisk syns jeg det er det beste, så har laget en annen vri på retten som er ovnsbakt, men med alle de samme ingrediensene og litttil
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.