Steinbit har fast, saftig og velsmakende kjøtt, som holder seg godt under varmebehandling. Legges i smurt ildfast form, mariner fisken med litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper
Denne fiskeretten er litt asiatiskinspirert, da jeg har brukt thai yellow currypaste og kokosmelk. Sammen med søtpotetene ble dette en herlig spicy og sødmefylt rett i perfekt kombinasjon
Dette lagde jeg i forrige uke da jeg fant steinbit på salg i butikken, og du verden så godt. Vask og skjær en aubergine i avlange skiver, la dem ligge i litt salt (som du siden børster av), eller tørk av med tørkepapir for å fjerne noe av væsken
Med denne strenge formaningen gir jeg ordet til min kokke-side, som i dag kan tilby steinbit på menyen, en utrolig deilig fisk, fast, men ikke for fast, og velsmakende
Inspirert av en god venninnes utprøving av nye oppskrifter i påsken, lagde jeg steinbit og restegrønnsaker, med ris og en siste lille rest av hummus til middag
God steinbitfilet hadde de på CC Hamar i dag, kjøttet er fast med middels grov struktur og kan. Vin til steinbit bør være karakterrik og ha god aroma og friskhet
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.