Denne 3retters middagen falt i smak hos mine gjester. Kok aspargesen i ca 3 minutter. Lag bunter av 2-3 asparges (passer til forrett, som lunsj gjerne flere), og pakk de inn i spekeskinke (jeg brukte Serranoskinke). Når det gjenstår ca 3 minutter legger du på brieskivene. 3 dl fiskekraft/fond. 3 ss persille. Kutt løk og paprika i terninger, ca 3 x 3 mm. Ha vaniljestengene og frøene ie en kasserolle sammen med sukker, melk og 3 dl fløte. ca 3 minutter l
Rett nr 4 i 5 rettersmenyen er Lammecarre sous vide med erte- og myntepure, ertesalsa, fondantpotet, soppketchup, confitert hvitløkskrem og urteolje. 2-3 sjalottløk. 0,3-0,5 dl soyasaus. 2,5 – 3 gram agar agar. 30 gram gressløk. 30 gram persille. Bladene fra 3 mynte stilker. 3 ansjonsfileeter. 3. Agar-agar gjør væsker til gele ca mellom 32-40 grader. 2-3 sjalottløk. 0,3-0,5 dl soyasaus. 3 gram agar. 30 gram gressløk. 30 gram persille. 3
I rett nr 3 i 5 retters menyen er tiden kommet for fennikel. 3 cm ingefær. 3. La det stå å små putre i ca 30 minutter. Sett sous vide badet på 54,5 grad og la kamskjellene ligge i 30 minutter. Ta de deretter ut av posen og stek de på høy varme i 20 – 30 sekunder maksimum for å få de karamellisert. 3 cm ingefær. 3. 30 minutter Ta de deretter ut av posen og stek de på høy varme i. 30 sekunder maksimum for å få de karamellisert
- Knebøy3 sett * 10 -12 repetisjoner- Utfall3 sett * 10 repetisjoner- Benpress4 sett * 6 -8 repetisjoner- Leg ex2 sett * 8 -9 repetisjonerJeg var sulten da jeg kom hjem, men hadde lyst til å lage en god middag - matlagingslysten er tilbake for fult dere Da tok jeg like så godt å laget meg en liten forrett / appetizer. Inn i ovnen på 200 grader i 35 minutter
Klassisk 3- retters meny med suppe, laks og bløtkake – for å feire at eksamener snart er unnagjort, at sommeren er rundt hjørnet, og at man er ferdig utdannet Mat og Helse lærer. 3. 3. 3
Vaniljesaus - en studieblogg om matkultur og helse
Første rett ut i denne 5 retters menyen er en rett som jeg har fått stor inspirasjon fra kokeboken til Rene Redzepi – Noma tid og sted i nordisk kokekunst. 2-3 håndfull ulike urter (eks. 3 skiver rugbrød. Sett i ovnen på ca 80 grader og la det stå i ca 3-4 timer til det er helt tørt. 3. 2-3 håndfull. 3 skiver rugbrød. ca 3-4 timer
Alt man trengte til det var 300 g kyllingfilet, 1 dl matfløte (jeg brukte 2 dl), og ris. Fredagen som var lagde vi oss Kylling Madras, med krydderblandingen fra "Raske retter"
Mamma gikk for dagens fire retters, mens jeg plukket litt fra menyen. Vi var begge spente på maten, og ikke minst så gledet vi oss til å nyte en 4 retters middag hos Geir Skeie sin resturant brygga på stord. Selvfølgelig har du også andre retter som er faste, men 4 retters menyen er helt ferk fra havet den dagen. Meg stappfull etter 3 super gode retter + masse brød. Mamma betalte 495 kr for dagens fire retters, som er den faste prisen på dagensmeny
3. Den stiver på ca 32 grader så det tar ikke så lang tid før den kan benyttes. Ca 20-30 minutter. Neste rett ut er en rett med det litt mystiske navnet «Monokrom av rød», men som egentlig kan oppsummeres som – Laks med pepperrotkrem, ørretrogn, syltet løk, rødbet emulsjon, rødbet geleteppe
Dette er en kjempegod treretters middag som passer perfekt til et romantisk måltid. Bakte rotgrønnsaker3ingredienser er nødvendige i tillegg til det utvalg rotgrønnsakerman selv ønsker. 300 g mel1 ss bakepulver½ ts natron½ ts salt2 piskede egg175 g lysebruntsukker2,5 dl yoghurt(eller kefir)125 g smør1 ssvaniljesukker2 ss kakao1 ts tørkedechiliflak eller 1/8 ts cajennepepperSmør og sukkerrøres mykt. 3ingredienser er nødvendige i tillegg til det utvalg rotgrønnsakerman selv ønsker. 300 g mel
3retters middag. Så derfor tenkte meg og söteste Julia at vi KANSKJE (Kusina mi som jeg er på besök hos) skulle lage 3-retters middag til familien hennes. Altså 6 personer med oss skal få 3-retters middag. sende også lenalarsen96liveno du på epost kan 6 personer med oss skal få 3-retters middag
Da kommer innlegget om maten vi serverte på vinklubben på fredagen. Foretten. Foretten var våruller og kyllingspyd, som ble servert sammen med salat,mango og granateple
Brokkoliraita- nok til 31/2 eple5 cm agurkbrokkoli i tilsvarende mengde som 1/2 eple. Paprikasaus3 grillede paprikaer (Du kan grille paprikaen selv, eller bruke ferdig fra glass)1 løk1 fedd hvitløk1 dl vann + kalvefond1 dl rødvinen neve timiansukker, salt, peppersitronsaftGrovhakk løk og paprika. 3 g
35 g sukker. Hell brulèen i små skåler og avkjøl i minst 3 timer i kjøleskap. 35 g sukker. Her forleden hadde jeg besøk av Matvraksjentene igjen og vi storkoste oss i hyggelig selskap og med riktig så god mat
Kok opp og la simre rett under kokepunktet minst 3 timer, gjerne lengre. Dvs la koke uten lokk til det reduseres til ca 1/3 - ¼ av opprinnelig mengde. La koke i 2-3 timer. ½ time før servering har du i tynne skiver av 3-4 poteter, samt 2 dl hjemmelaget salsa
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.